Publicat 8/7/2019 13:31:59 +02:00CET

Arxivada la denúncia de la Fiscalia contra l'alcalde de la CUP de Verges (Girona)

Alcalde de la CUP de Verges, Ignasi Sabater
TWITTER IGNASI SABATER - Archivo

BARCELONA, 8 jul. (EUROPA PRESS) -

El Jutjat d'instrucció 2 de la Bisbal d'Empordà (Girona) ha arxivat la denúncia que la Fiscalia va presentar contra l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater (CUP), per un presumpte delicte d'odi a l'octubre de 2017, ha explicat la CUP en un comunicat aquest dilluns.

Els fets es remunten al 4 d'octubre de 2017, quan van aparèixer a Verges un centenar de cotxes amb les rodes punxades i Sabater va insinuar en declaracions als mitjans que la Guàrdia Civil podia ser la responsable d'aquests fets, la qual cosa la Fiscalia va interpretar com un delicte d'odi contra el cos.

L'acte, recollit per Europa Press, conclou que, malgrat que aquestes declaracions són "desafortunades per a un representant públic, no es tracten d'expressions que puguin enquadrar-se dins del tipus penal dels delictes d'odi", de manera que decreta el sobreseïment de la causa.

La CUP ha criticat que, encara que no ho considera un delicte d'odi, la resolució judicial citi una circular de la Fiscalia que diu que "el legislador no ha pogut pretendre una sanció penal per a qualsevol expressió del que, en definitiva, és un sentiment humà com l'odi".

En aquest sentit, els 'cupaires' han expressat la seva preocupació perquè "es vulgui transformar l'exercici de la llibertat d'expressió en una potencial expressió d'odi".