Mas defensa que els portàtils del 9N eren per a Ensenyament

El Tribunal de Comptes jutja l'expresident de la Generalitat de Catalunya Artur
Ricardo Rubio - Europa Press
Actualitzat 10/10/2018 12:16:31 CET

MADRID, 10 Oct. (EUROPA PRESS) -

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha defensat aquest dimecres en el judici que se celebra al Tribunal de Comptes per la seva responsabilitat comptable en l'organització de la consulta sobiranista del 9 de novembre del 2014 que els ordinadors portàtils que es van utilitzar a les meses electorals eren per a les escoles catalanes.

A més, considera que és "irrellevant" que els 2,8 milions d'euros amb els quals es van adquirir haguessin estat prèviament consignats en la partida per al referèndum que va anul·lar el Tribunal Constitucional.

Mas, el primer dels membres d'aquell Govern que hauran de prestar declaració en el judici a petició de SCC, l'Associació d'Advocats Catalans per la Constitució i l'Advocacia de l'Estat, ha defensat la "normalitat" del procediment amb el qual es van sufragar les despeses del 9N, especialment la partida destinada a gairebé 7.000 ordinadors portàtils, tants com punts de votació que es van habilitar.

A preguntes del lletrat de SCC, ha afirmat que "els ordinadors anaven distinats al sistema educatiu català per a les seves necessitats educatives" i "a partir d'aquí, ja estan en ús de l'Administració i si l'Administració considera que puntualment i sense perjudici per a les escoles i els mestres es poden utilitzar puntualment, doncs es pot".

Sobre el fet que es paguessin amb 2,8 milions d'euros que el seu Govern havia bolcat en el fons de contingència des de la partida de cinc milions amb la qual preveien sufragar una consulta prèvia que va ser anul·lada pel Tribunal Constitucional, Mas ha incidit que és "irrellevant" i que, en tot cas, controlar aquest detall no formava part de les seves funcions.

"Una vegada vostè ha fet una modificació de partida, els diners no queden en una partida concreta per a una finalitat específica, o van en una altra partida o en un fons de contingència que serveix per atendre prioritats a criteri del Govern. M'imagino, encara que com a president de la Generalitat no hi entrava aquí, que es va fer així", ha assenyalat, per afegir després: "No conec la tècnica pressupostària i no em correspon a mi conèixer-la".

En aquesta línia, ha argumentat que habilitar el pressupost necessari per a l'arrendament dels ordinadors dies abans de la consulta respon a una manera "normal de funcionar de l'administració" i és només una més de les 1.414 modificacions pressupostàries per import dels 1.250 milions d'euros que es van fer, segons ha dit, el 2014.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.