Publicat 18/06/2021 12:20

Artigas demana crear indicadors empresarials per al talent, les dades i la innovació

Archivo - Arxiu - La secretria d'estat de Digitalització i Intelligncia Artificial, Carme Artigas, en la Comissió d'Afers Econmics i Transformació Digital.
CONGRESO - Archivo

La secretria d'estat insta a moure l'economia cap a sectors "de més valor afegit i talent"

BARCELONA, 18 juny (EUROPA PRESS) -

La secretria d'estat de Digitalització i Intelligncia Artificial, Carme Artigas, ha demanat a les autoritats que han assistit a la Reunió del Cercle d'Economia crear indicadors que mesurin el talent, dades i innovació per "adaptar la manera de mesurar les empreses al segle XXI".

Ho ha dit aquest divendres durant l'última jornada de la reunió anual a l'hotel W de Barcelona, al costat del president de la Cambra d'Espanya, José Luis Bonet, i el president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, presidida per la directiva del Cercle, Núria Mas.

Per Artigas, "el que no es mesura no existeix i, en un moment en el qual s'exigeix a les empreses que siguin del segle XXI, no es pot mesurar amb barems del segle XIX".

"Les empreses només prenen decisions a curt termini des del consell d'administració en comptes de crear indicadors de valor perqu les empreses hi inverteixin", ha afegit.

A més a més, ha instat a moure l'economia cap a sectors "de més valor afegit i talent" per poder fer canvis importants i crear un model econmic més vinculat a les dades i a la intelligncia artificial.

LA PANDMIA ACCELERA LA DIGITALITZACIÓ

Segons la secretria d'estat, la pandmia ha accelerat la transformació digital, cosa que es pot veure en el fet que el 83% d'empreses espanyoles no tenien plans de transformació digital abans de la pandmia i posteriorment s'hi han sumat un 20%.

A més a més, s'"ha redut cinc anys la digitalització dels processos productius i set anys el desenvolupament de productes digitals".

Artigas també ha assegurat que el gran repte d'Espanya és que l'economia digital "augmenti el seu pes en el producte interior brut (PIB) del 19% al 40%" durant els prxims cinc anys per l'augment del contingut digital en la indústria.

INVERSIÓ PÚBLICA I PRIVADA

La digitalització també ajudar en el procés de transició ecolgica, i demostrar que "es pot créixer sense consumir tantes matries primeres".

Aquesta irrupció tecnolgica "portar a la desmaterialització de les indústries" i a l'expansió de la cultura de la dada i, perqu aix arribi a tenir un impacte real, s'hi han d'afegir la inversió pública i la privada --en paraules de la secretria d'estat--.

El Govern espanyol "se centrar en cinc rees tractores" del sector digital durant els prxims anys: la salut digital, la mobilitat sostenible, l'agroalimentació tecnolgica, el turisme intelligent i el comer electrnic.

FALTA DE TALENT

El 43% de la població no té competncies digitals bsiques, "són analfabets digitals", la qual cosa creu que Espanya no es pot permetre i s'han d'elevar les competncies digitals de la població posant el focus en les pimes i formar nous especialistes que cobreixin l'excés de demanda actual de professionals digitals.

La Reunió del Cercle d'Economia (RCE) se celebra fins aquest divendres a Barcelona i est patrocinada per CaixaBank, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i KPMG, amb la collaboració de l'Ajuntament de Barcelona.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés