Publicat 14/9/2020 17:10:40 +02:00CET

Artadi demana unitat a l'independentisme per recuperar "el que s'ha perdut en els últims dos anys i mig"

La vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi.
JXCAT

No concreta si consensuaran amb ERC una resposta a la possible inhabilitació de Torra

BARCELONA, 14 set. (EUROPA PRESS) -

La vicepresidenta de JxCat i regidora a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha apostat aquest dilluns per impulsar una estratègia unitària i a mig termini amb el conjunt de l'independentisme que permeti recuperar "el que s'ha perdut en els últims dos anys i mig".

"El que hem de fer és trobar una estratègia conjunta que ens permeti avançar, que ens permeti recuperar una força que potser hem perdut en els últims dos anys i mig", ha dit en roda de premsa, després d'advertir que s'ha perdut en força i en unitat, i ha apostat per teixir confiances i deixar enrere els retrets entre les forces independentistes.

D'altra banda, ha insistit a no convocar eleccions a Catalunya abans de conèixer la decisió del Tribunal Suprem (TS) sobre la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, perquè l'estratègia "correcta" és esperar la sentència del Suprem.

En aquest sentit, ha criticat l'Estat espanyol perquè exerceix una justícia polititzada, segons ella, que "decideix, una altra vegada, interferir en la decisió democràtica dels catalans" d'elegir a través del Parlament el seu president.

INHABILITACIÓ DE TORRA

No ha especificat si s'estudiarà una resposta conjunta i consensuada amb ERC de cara a la inhabilitació de Torra, i ha opinat que la reacció "s'ha de parlar amb tot l'independentisme".

D'altra banda, ha advertit que JxCat "posa en qüestió" la inhabilitació de Torra perquè, segons ella, suposaria un canvi de paradigma.

"Si aquesta sentència realment passés, tindríem el tercer president de la Generalitat consecutiu inhabilitat o destituït per la justícia espanyola" que depèn de la voluntat política de l'Estat i de la voluntat d'interferir en el procés d'independència de Catalunya, en les seves paraules.

Segons Artadi, la inhabilitació de Torra es contextualitza "en un moment de repressió que es torna a manifestar" i l'ha qualificat d'absurd, il·legal i obertament en contra de drets fonamentals i en contra de la democràcia a Catalunya, en les seves paraules.

Contador