Publicat 9/8/2020 19:55:11 +02:00CET

Artadi avisa que JxCat no formarà una coalició electoral perquè segueix el seu propi "camí"

Celebra el suport dels inscrits de JxCat a la candidatura de Puigdemont com a president del partit

BARCELONA, 9 ago. (EUROPA PRESS) -

La recentment triada vicepresidenta del nou JxCat i regidora a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha afirmat aquest diumenge que el seu partit no formarà part de cap coalició electoral ni federació, perquè segueix el seu propi "camí".

"No volem ser una federació de partits, no ho serem, ni serem tampoc una coalició electoral", ha dit en una atenció als mitjans per valorar els resultats de les votacions a la direcció del nou JxCat, en les quals l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha estat triat president del partit.

Preguntada per quin serà llavors l'encaix de JxCat i el PDeCAT, ha dit: "Si hi ha altres opcions polítiques que creuen que el seu camí és un altre, que el seu lideratge no passa pel president Puigdemont, que no se senten representats en la direcció, en el desplegament o en les ponències... Em sembla legítim que facin una altra aposta electoral".

"La nostra és aquesta, és molt clara i és la que tirarem endavant. I és amb la que guanyarem", i ha afegit que JxCat està obert a sumar aquelles persones --no organitzacions, ha precisat-- que vulguin implementar el que ha definit com el mandat de l'1-O.

En concret, ha dit que JxCat encarna un projecte polític "obert sense cap termini, ni ara ni mai" a les persones que vulguin militar al seu espai polític i participar en la seva definició, durant el congrés fundacional.

"Si hi ha altres formacions polítiques que decideixen competir amb el nostre espai polític, amb el que és el partit del president Puigdemont, que és el que representem, ja decidiran lliurement el que volen fer", ha afirmat.

CELEBRA LA PARTICIPACIÓ

Artadi ha celebrat que en les votacions a la direcció de JxCat hagin votat més del 56% dels inscrits, i "l'ampli suport i consens" entorn de la candidatura de Puigdemont --triat amb més del 99% dels sufragis--.

Des de les votacions del 25 i 26 de juliol --ha explicat-- el cens dels electors inscrits ha augmentat en més de 900 afiliats en uns deu dies: "Un projecte de JxCat que segueix creixent, que segueix engrescant i segueix generant molta il·lusió".

Després dels "magnífics resultats de tota l'Executiva Nacional", ha assegurat que el partit té molta feina, especialment amb les ponències polítiques i d'organització que no acabaran fins al 3 d'octubre.

El 20 d'agost es presentaran els textos inicials, i després s'obrirà un període en el qual els inscrits podran presentar esmenes i fer aportacions a través de fòrums.

"NO COMENCEM DE ZERO"

En paral·lel, la direcció treballarà "en el desplegament del partit, en la formalització i ordenació d'un espai polític que ha estat treballant dos anys i mig".

"Per tant, no comencem de zero", i ha assegurat que JxCat compaginarà la definició de les estructures del partit, la seva organització i el seu desplegament territorial i ideològic amb les responsabilitats institucionals.

També ha agraït al president de la Mesa del congrés fundacional, l'exconseller Lluís Puig, haver pilotat aquest procés al llarg de la setmana malgrat estar "ocupat per la possible extradició, una extradició de nou fallida".