Publicat 16/7/2020 12:18:29 +02:00CET

Arrimadas recorda els morts, inclosos els que no s'han comptabilitzat, i demana que "no s'oblidi"

La presidenta de Cs, Inés Arrimadas (2e), en la cerimònia d'estat per homenatjar les víctimes de la pandèmia. Madrid (Espanya), 16 de juliol del 2020.
Pool

MADRID, 16 jul. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha recordat aquest dijous totes les persones que han perdut la vida a Espanya a causa del coronavirus, incloses les morts que no s'han comptabilitzat, i ha demanat que "no s'oblidi" què ha passat durant els mesos de pandèmia.

Després d'assistir a la cerimònia d'estat en memòria de les víctimes del coronavirus, presidida pel rei Felip VI a Madrid, a la plaça de la Armería del Palau Reial, Arrimadas ha recordat "totes les persones que, fins i tot sense constar en les xifres oficials, han perdut la vida", en referència a les deficiències en el recompte de morts.

"Espero que aquest acte serveixi en certa manera de suport als familiars i els amics de les persones que han mort", ha declarat als periodistes, després d'afegir que el protagonisme ha de ser per a les víctimes i els seus familiars, no per a cap partit polític ni cap govern.

La líder de Ciutadans, que ha interromput la baixa de maternitat puntualment per assistir a l'acte d'aquest dijous --amb la portaveu del partit al Senat i el Parlament, Lorena Roldán--, ha expressat el desig que el que ha passat durant la crisi del coronavirus no s'oblidi i que "no hi hagi ni una sola mort en va".

A més, ha retut un homenatge a "totes aquestes persones que han fet que el país pugui continuar funcionant fins i tot durant un dels confinaments més durs del món", entre les quals ha esmentat, en primer lloc, els professionals sanitaris, però també els membres de les forces de seguretat, el personal de neteja i de manteniment i els transportistes.