Publicat 7/9/2020 16:07:09 +02:00CET

Arrimadas insisteix a canviar el sistema d'elecció del CGPJ: Ni bloqueig, ni que els partits es reparteixin els jutges

La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, en una conferència de premsa al Parlament.
CIUDADANOS

BARCELONA, 7 set. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha rebutjat tant la pretensió del Govern espanyol que els partits es continuïn "repartint els jutges" com el "bloqueig" del PP a la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), i ha insistit que la solució és reformar el sistema d'elecció d'aquest òrgan.

"Mentre uns plantegen continuar-se repartint els jutges i d'altres plantegen bloqueig, jo proposo reforma", i així "els jutges elegiran els jutges", ha declarat en conferència de premsa al Parlament, després d'una reunió del Comitè Permanent de Ciutadans a Barcelona.

Arrimadas ha reivindicat la proposta de la seva formació per modificar la llei orgànica del poder judicial (LOPJ) i establir que els jutges designin dotze dels vint vocals del CGPJ, els de procedència judicial.

Segons ha indicat, aquesta és una solució "de sentit comú" que, a més, seria conforme amb l'"esperit constitucional" i permetria a Espanya complir les recomanacions del Consell d'Europa per despolititzar el poder judicial.

La líder de Cs ha recordat que això ja ho va plantejar al president del Govern central, Pedro Sánchez, a La Moncloa la setmana passada quan li va transmetre la seva preocupació perquè la renovació del CGPJ i altres institucions estiguin pendents des de fa dos anys per la negativa del PP a negociar amb un executiu on hi ha Podem.

Contador