Publicat 27/5/2019 19:13:54 +02:00CET

Arrimadas assenyala que Ciutadans ha augmentat el nombre de regidors a Catalunya i eludeix l'autocrítica

26M-M.- Arrimadas señala que Ciudadanos ha aumentado el número de concejales en Cataluña y elude la autocrítica
Marta Fernández Jara - Europa Press

Lamenta la victòria d'ERC a Barcelona i avisa al PSOE que "cedir davant els nacionalistes no és una bona estratègia"

MADRID, 27 maig (EUROPA PRESS) -

La portaveu de l'Executiva de Ciutadans i exlíder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, ha subratllat que en les eleccions municipals celebrades aquest diumenge el seu partit ha augmentat el nombre de regidors a Catalunya, i per això ha eludit fer autocrítica sobre els resultats registrats en aquesta comunitat.

"Ciutadans a Catalunya creix, de 176 a 238 regidors, un 34% més", ha assenyalat en roda de premsa a la seu de Cs després de la reunió del Comitè Executiu. Encara que és cert que Cs ha aconseguit augmentar el nombre de regidors en aquesta comunitat respecte el 2015, quan va obtenir 176, el nombre de vots i el percentatge ha baixat, de 231.293 a 178.330 i del 7,43% al 5,11%.

En aquestes eleccions locals, Ciutadans ha obtingut 1.876.906 vots a tota Espanya, el 8,25% del total, i s'ha fet amb 2.788 regidors, i ha estat la força més votada a 150 municipis i aconsegueix la majoria absoluta a 115 d'ells. Però cap d'aquests 150 municipis es troba a Catalunya.

A més, aquests resultats contrasten amb els de les autonòmiques celebrades a Catalunya el 2017, quan Cs va ser la força més votada. En les generals del passat 28 d'abril, el partit liderat per Albert Rivera es va quedar amb cinc diputats al Congrés per les províncies catalanes, els mateixos que tenia en l'anterior legislatura, i en vots va pujar poc més de mig punt percentual.

Pel que fa a les eleccions europees, Ciutadans ha estat el quart partit més votat a Catalunya aquest 26 de maig, situant-se per darrere de Junts per Catalunya, el PSC i ERC, a gran distància de tots ells.

NO ES PODEN COMPARAR AMB LES AUTONÒMIQUES

Arrimadas considera que no es poden comparar els resultats que van obtenir en les autonòmiques del 2017 amb els d'uns comicis municipals com els del passat diumenge. "No podem confondre diferents eleccions" perquè "són diferents", ha dit, i ha afegit que fer aquesta comparació seria "assumir el marc mental dels partits independentistes".

Respecte a Barcelona, on la plataforma encapçalada per l'exprimer ministre Manuel Valls i amb el suport de Cs ha quedat en quarta posició, la portaveu ha destacat que han crescut en nombre de vots i en regidors. Concretament, han sumat dos punts percentuals de vot i un regidor respecte a les eleccions del 2015, passant de cinc a sis.

Així i tot, ha admès que el fort ascens d'ERC, que ha duplicat els seus resultats i té ara deu regidors, convertint-se en la força més votada, "no és una bona notícia per als constitucionalistes ni per al conjunt d'Espanya".

Això, ha dit, "hauria de fer reflexionar al PSOE" sobre les seves "polítiques d'apaivagament" de l'independentisme. "Cedir davant els nacionalistes, prometre indults i dir que els que crispen són els constitucionalistes no és una bona estratègia", ha manifestat.

El que no ha aclarit és si Cs i Valls podrien estar disposats a aconseguir un pacte amb Barcelona en Comú i amb el PSC a Barcelona per evitar que l'independentista Ernest Maragall (ERC) es converteixi en el proper alcalde.

Arrimadas ha remès al que decideixi el comitè de negociació de governs autonòmics i municipals de Cs, constituït aquest dilluns per decidir sobre els futurs pactes postelectorals. Igual que en altres llocs, la posició a adoptar a Barcelona "es parlarà" en aquest comitè, ha dit.