Publicat 24/2/2019 13:53:54 +01:00CET

Arrimadas assegura que seguirà sent "líder de l'oposició a Catalunya" malgrat el seu salt al Congrés

Acte de Ciutadans a Madrid
Ricardo Rubio - Europa Press

WATERLOO (BLGICA), 24 febr. (EUROPA PRESS) -

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha assegurat aquest diumenge que seguir sent "líder de l'oposició a Catalunya", malgrat el seu salt a la política nacional en concórrer a les eleccions generals del proper 28 d'abril com a número u de Ciutadans per Barcelona.

"Jo segueixo sent líder de l'oposició a Catalunya i ho seguiré sent", ha defensat en declaracions a la premsa a Waterloo (Blgica), on ha comparegut davant la premsa davant la residncia de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, amb el qual, no obstant aix, ha descartat reunir-se.

Arrimadas ha demanat "saber distingir" entre voler anar al Govern d'Espanya per "solucionar" el problema de Catalunya i "sortir de Catalunya", un extrem que rebutja i afegeix que la seva decisió de concórrer en les llistes al Congrés té a veure amb "seguir defensant els constitucionalistes".

Per aix ha subratllat que quan un partit "separatista" es presenta a les eleccions generals "ningú diu que abandonen Catalunya", sinó que tots donen per fet que la seva estratgia és la de defensar els interessos de "la seva part de Catalunya, a la qual representen".

"Nosaltres seguirem defensant els constitucionalistes a Catalunya. Igual que fem al Parlament, als carrers i en la resta d'institucions, ara ho farem des del Govern d'Espanya", ha explicat.

Arrimadas ha concls dient que "qualsevol constitucionalista a Catalunya sap que la llibertat, la democrcia i la convivncia solament tornaran a Catalunya si Ciutadans guanya Espanya".

Preguntada per si creu que la crisi catalana és l'únic problema a Espanya, la líder de Ciutadans a Catalunya ha dit que no ho és, per que hi ha "milions de ciutadans espanyols sotmesos" a un separatisme que "tanca el Parlament quan vol".

"Aquesta setmana hi havia ple i van tancar el ple perqu el Govern de la Generalitat es va sumar a un atur violent, convocat per un sindicat dirigit per un terrorista condemnat", ha censurat.