Publicat 29/11/2019 15:11:45 +01:00CET

Arrimadas anuncia que no estarà a la gestora de Cs perquè ja s'ha postulat per liderar el partit

La portavoz de Ciudadanos en el Congreso, Inés Arrimadas, ofrece declaraciones a los medios de comunicación tras presentar sus credenciales ante el Congreso de los Diputados, en Madrid (España), a 29 de noviembre de 2019-
Óscar Cañas - Europa Press

Afirma que "parlarà amb molta gent" en aquests mesos abans de formar el seu equip i que aposta per "un projecte participatiu"

MADRID, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

La portaveu de Cs al Congrés dels Diputats, Inés Arrimadas, ha anunciat aquest divendres que no formarà part de la gestora del partit que es constituirà aquest dissabte perquè ja ha donat a conèixer la seva intenció d'optar a la Presidència de la formació taronja.

"M'he postulat per presentar la meva candidatura en el següent congrés i en el procés de primàries, per la qual cosa entendran que m'aparti de la gestora", ha comentat als periodistes en Congrés, recordant que una de les funcions d'aquest òrgan serà "organitzar aquest congrés" extraordinari.

La composició de la gestora serà aprovada aquest dissabte pel Consell General de Cs a proposta del president d'aquest últim òrgan, Manuel García Bofill, que serà també qui l'encapçali.

S'encarregarà de la gestió i direcció del partit després de la dimissió d'Albert Rivera com a president i fins que es completi el procés de transició amb les primàries i la celebració de la V Assemblea General de Cs, prevista al març.

Arrimadas ha evitat donar pistes sobre a qui integrarà en la seva candidatura com a possibles membres de la futura Executiva de la formació taronja.

FRAN HERVÍAS

Quan li han preguntat per Fran Hervías, que va dimitir aquesta setmana com a integrant del Comitè Permanent, ha recordat que ell ha manifestat que "no continuarà com a secretari d'Organització" però "sí participarà en aquests mesos fins al congrés". "Més enllà d'això, li haurien de preguntar al meu company Fran quins són els seus plans", ha afegit.

La diputada i exlíder de Ciutadans a Catalunya tampoc ha dit si, en la seva opinió, la nova Executiva hauria de tenir una representació territorial més variada en els llocs més importants.

"Haig de fer un projecte i un equip. Comptaré amb molta gent, parlaré amb molta gent durant aquests mesos i intentaré fer un projecte que estic convençuda que tindrà un gran suport per rellançar aquest partit i perquè Cs comenci realment una nova etapa amb bon peu", ha manifestat.

Arrimadas ha assenyalat que veu a molts dels seus companys "molt il·lusionats" davant el futur i que la seva intenció és "fer un projecte participatiu". "Després dels mals resultats" de les últimes eleccions generals, "es poden treure coses positives, es poden fer canvis i iniciar una nova etapa amb més il·lusió", ha assegurat.