Publicat 10/9/2019 16:22:29 +02:00CET

Arrimadas acusa el Govern central de "bloquejar" les proposicions de llei de l'oposició i equipara Batet amb Forcadell

La portavoz parlamentaria de Ciudadanos, Inés Arrimadas, ofrece declaraciones a los medios de comunicación antes de la Junta de Portavoces del Congreso de los Diputados en Madrid (España), a 10 de septiembre de 2019.
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 10 set. (EUROPA PRESS) -

La portaveu de Ciutadans al Congrés, Inés Arrimadas, ha acusat aquest dimarts el Govern de Pedro Sánchez de bloquejar el debat sobre les lleis de l'oposició a la cambra baixa i ha comparat la presidenta de la institució, Meritxell Batet, amb l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, que espera la sentència del procés.

Arrimadas ha fet aquesta denúncia davant els mitjans de comunicació abans de traslladar-la a la Junta de Portaveus del Congrés. Segons ha explicat, el Govern central està bloquejant el debat d'algunes de les seves iniciatives legislatives i no envia a la cambra l'escrit per aprovar que es puguin discutir.

Quan els grups registren les seves iniciatives, són qualificades per la Mesa, publicades, i remeses al Govern central, que té un termini d'un mes per comunicar si les proposicions de llei poden tenir qualsevol efecte sobre els ingressos o les despeses de l'Estat. Si jutja que és així, els textos no poden ser inclosos en l'ordre del dia dels plens i, per tant, els grups no poden pronunciar-s'hi.

Segons Arrimadas, l'Executiu ha donat el vistiplau a les proposicions de llei del PSOE que van ser registrades fins i tot un mes després que les de Cs. "És una autèntica vergonya, es tracta d'una ingerència governamental en el Poder Legislatiu que és intolerable i que mereixeria una resposta conjunta de tota l'oposició perquè és un problema de primera magnitud a nivell democràtic".

COM AL PARLAMENT

De fet, la portaveu de Cs ha arribat a dir que, des del seu punt de vista, passa al Congrés el mateix que va passar al Parlament. "S'assembla molt al que va fer el separatisme al Parlament" quan "el va tancar" i només donava via a iniciatives separatistes. "Hi ha una mà del Govern central que dirigeix el Congrés, com ho feia el Govern amb Forcadell", ha afegit.

Per això, ha instat Batet a actuar en defensa dels drets i tots els diputats "que no són del PSOE". "A què espera per defensar la dignitat del Congrés i dir 'no' al Govern del Sánchez?", ha conclòs.