Armengol (PSOE) critica el discurs de Montse Bassa i demana a ERC que assumeixi el seu "paper"

Actualitzat 9/1/2020 11:38:15 CET
Francina Armengol a TV3
TV3

Defensa que el diàleg entre el president del Govern central i els autonòmics hauria de ser habitual

BARCELONA, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha criticat el discurs que va pronunciar la diputada d'ERC al Congrés, Montse Bassa, en la sessió d'investidura del Congrés i ha demanat a ERC assumir "el paper que li toca".

"Vaig entendre el seu patiment personal, ho entenc, hi empatitzo, és un dolor terrible, però no era la veu necessària per a ERC", ha dit la presidenta balear en una entrevista a TV3 que ha recollit Europa Press, sobre la intervenció de la germana de l'exconsellera Dolors Bassa, empresonada pel procés.

Armengol ha valorat positivament el nou Govern de l'Estat, que ha assegurat que obre una etapa en què caldrà empatia, capacitat de diàleg, esperança i il·lusió, i ha dit que s'ha fet un esforç per "posar els interessos de la gent per sobre de l'interès de partit".

La socialista ha asseverat que amb el govern de coalició hi haurà polítiques valentes per abordar qüestions com la precarietat laboral, i ha avisat que també existiran alguns desacords: "La discrepància és saludable en democràcia. Hi haurà discrepàncies i no passa res".

TRUCADA DE SÁNCHEZ I TORRA

Preguntada per la trucada que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha fet aquest dijous al president català, Quim Torra, ha considerat negatiu per a la democràcia que sigui notícia, perquè, a parer seu, el diàleg entre l'Estat i les comunitats "hauria de normalitzar-se" i haurien de parlar habitualment.

"Nosaltres fem política per arreglar problemes. Ens paguen per dialogar, per parlar, per a això serveix la política. La nostra obsessió hauria de ser arreglar els problemes de la gent", ha insistit la presidenta balear.

També ha considerat que malgrat una "situació complexa a Catalunya, cal que els governs català i balear treballin conjuntament en moltes qüestions que els uneixen.

Amb tot, ha reivindicat un estat federal, reunions bilaterals, i ha opinat que "a Espanya li falta la lleialtat institucional entre el Govern espanyol i els autonòmics", i ha demanat reforçar-la.

A més, Armengol ha demanat discreció perquè el govern de coalició funcioni, que "els draps bruts" es rentin a casa, i ha explicat que a les Illes Balears han demostrat que mitjançant el pacte es poden fer millors polítiques, després de dues legislatures consecutives en les quals governa el PSOE, i quan abans governava el PP.

Contador