Publicat 6/2/2019 14:00:26 +01:00CET

Armengol avala la figura del relator per a Catalunya: "Ja era hora" que el Govern espanyol i la Generalitat dialoguessin

Presidenta del Govern balear, Armengol. Foto d'arxiu
CAIB - Archivo

BRUSSELLES, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha reivindicat el dileg "dins de la legalitat" entre el Govern central i la Generalitat per trobar "solucions" al "problema polític" de l'independentisme i ha afirmat que "ja era hora" que totes dues parts "fossin capaces de dialogar" en ser preguntada pel relator que ordenar la taula de partits que miren d'impulsar.

"Jo sempre he defensat el mateix: per solucionar problemes polítics cal fer-ho a través del dileg. Crec que ja era hora que el Govern d'Espanya i el Govern catal fossin capaos de dialogar per trobar solucions a un problema polític que desgraciadament vivim a Espanya", ha afirmat després de ser preguntada per la figura del relator.

A continuació, la presidenta del Govern balear ha afegit que aquest dileg entre el Govern de l'Estat i la Generalitat ha de situar-se "sempre dins de la legalitat".

La vicepresidenta del Govern central, Carmen Calvo, va anunciar que l'Executiu espanyol accepta incloure un relator en la taula de dileg entre el Govern de l'Estat i el Govern de la Generalitat, així com el disseny d'un calendari i un pla de treball.

Aquest dimecres, Calvo ha matisat que aquesta figura ni de lluny es pot assimilar a la d'un mediador internacional i ha deixat clar que en aquesta taula de partits no s'asseur el Govern d'Espanya, que vehicula el dileg amb el Govern en el plnol institucional de la Comissió bilateral Estat-Generalitat prevista en l'Estatut.