Armengol avala la figura del relator per a Catalunya: "Ja era hora" que el Govern espanyol i la Generalitat dialoguessin

Publicat 6/2/2019 14:00:26CET
Presidenta del Govern balear, Armengol. Foto d'arxiu
CAIB - Archivo

BRUSSEL·LES, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha reivindicat el diàleg "dins de la legalitat" entre el Govern central i la Generalitat per trobar "solucions" al "problema polític" de l'independentisme i ha afirmat que "ja era hora" que totes dues parts "fossin capaces de dialogar" en ser preguntada pel relator que ordenarà la taula de partits que miren d'impulsar.

"Jo sempre he defensat el mateix: per solucionar problemes polítics cal fer-ho a través del diàleg. Crec que ja era hora que el Govern d'Espanya i el Govern català fossin capaços de dialogar per trobar solucions a un problema polític que desgraciadament vivim a Espanya", ha afirmat després de ser preguntada per la figura del relator.

A continuació, la presidenta del Govern balear ha afegit que aquest diàleg entre el Govern de l'Estat i la Generalitat ha de situar-se "sempre dins de la legalitat".

La vicepresidenta del Govern central, Carmen Calvo, va anunciar que l'Executiu espanyol accepta incloure un relator en la taula de diàleg entre el Govern de l'Estat i el Govern de la Generalitat, així com el disseny d'un calendari i un pla de treball.

Aquest dimecres, Calvo ha matisat que aquesta figura ni de lluny es pot assimilar a la d'un mediador internacional i ha deixat clar que en aquesta taula de partits no s'asseurà el Govern d'Espanya, que vehicula el diàleg amb el Govern en el plànol institucional de la Comissió bilateral Estat-Generalitat prevista en l'Estatut.