Publicat 28/10/2021 18:32CET

Aragonès veu la bioeconomia com un "full de ruta" per a la transformació verda de Catalunya

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en el 25è aniversari del CTFC
GOVERN

Jordà demana a les empreses fer una aposta "ferma i estratègica" pel sector

LLEIDA, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat aquest dijous l'aposta estratègica per la bioeconomia per canviar el model energètic de Catalunya: "És el full de ruta que ens ha de guiar fins a aquest propòsit i tenir el camí clar és fonamental per avançar i fer que la transformació arribi al conjunt del territori".

Ho ha dit en l'acte del 25è aniversari del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), acompanyat de la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, a Solsona (Lleida), organisme que ha definit com fonamental per disposar de les eines per afrontar aquesta "transformació social, verda, feminista i democràtica".

Aragonès ha destacat la necessitat d'incorporar en el dia a dia "l'aprofitament òptim dels recursos biològics renovables que no s'aprofiten actualment per crear un valor afegit més gran i, alhora, un model que afavoreixi l'equilibri ambiental i econòmic".

A més a més, ha elogiat la tasca del CTFC i ha posat el seu model de recerca com un exemple per valorar nous productes forestals que reemplacen els procedents de primeres matèries fòssils i no renovables.

El president ha indicat que aquesta transformació implica fer canvis i prendre decisions amb rapidesa i fer-ho "amb la mentalitat de Catalunya sencera: cap barri, cap municipi, cap comarca ni cap sector social n'ha de quedar exclòs".

Ha assegurat que el creixement de la superfície forestal no ha anat acompanyat d'un augment de la gestió en la mateixa intensitat, i ha identificat com un repte per als pròxims anys "tornar a valorar el sector forestal del país que té un paper importantíssim per preservar la biodiversitat, custodiar el territori i afavorir un creixement econòmic sostenible".

APOSTA EMPRESARIAL

Alhora, Jordà ha destacat que la pandèmia de la covid-19 ha posat de manifest la necessitat de "reconnectar amb el territori" i valorar les economies circulars i els subproductes de l'activitat econòmica per reinserir-los en la cadena productiva.

La consellera ha considerat urgent començar a "conjugar la bioeconomia en present i no com un futur" i ha convidat les empreses catalanes a fer una aposta ferma i estratègica per aquest sector, per viabilitat empresarial i responsabilitat ambiental.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés