Publicat 19/10/2019 21:33:13 +02:00CET

Aragonès reclama a Sánchez ser responsable: "L'hora de la política, no de la propaganda"

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès
@ESQUERRA_ERC

Rufián: Borrell, Arrimadas, Rivera i Álvarez de Toledo són "tan piròmans" com els disturbis

BARCELONA, 19 oct. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident de la Generalitat i número tres d'ERC, Pere Aragonès, ha reclamat que el president del Govern espanyol sigui responsable i segui a parlar: "És l'hora de la política, no de la propaganda, no de la campanya electoral, no de buscar quatre vots en els nacionalistes espanyols de dretes".

En una compareixença davant els mitjans aquest dissabte amb altres membres electes del partit, Aragonès ha assegurat que no asseure's a parlar "és ser irresponsable", i ha demanat que el Govern central deixi de demanar-los que rebutgin la violència, perquè ho fan a tota hora del dia, en les seves paraules.

"El conflicte polític no es resol amb una sentència de 600 pàgines, no es resol creant un estat d'alarma generalitzat, no es resol creant una causa general contra l'independentisme, no es resol creant un esquema de repressió", ha retret.

"Ja està bé! Que el Govern espanyol se segui a la taula", ha exigit el vicepresident, que ha assegurat que ells han exercit la seva responsabilitat, i ha demanat a Sánchez que sigui recíproc.

Li ha demanat "que no sigui irresponsable; que no faci com Mariano Rajoy, que s'amagava; que faci de president del Govern de l'Estat".

GABRIEL RUFIÁN

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat en la seva intervenció que "tan incendiaris, tan piròmans són Cayetana Álvarez de Toledo, Inés Arrimadas, Albert Rivera i Josep Borrell com aquells que aquestes nits han cremat el que han cremat als carrers de Barcelona. Són igual de piròmans".

"Mentre parlem de barricades no parlem de la salvatjada de ficar un segle de presó als nostres companys i companyes. Hem vist editorials de mitjans, manifestacions de diputats del Parlament anglès. De res d'això s'està parlant. No hi ha dret", ha criticat.

També ha descrit la sentència com "la major agressió judicial des del judici farsa a Lluís Companys", i ha lamentat que l'Estat hagi sentenciat amb tribunals, porres i jutges, de l'única manera que sap fer-ho, ha dit textualment.