Publicat 3/4/2019 11:17:03 +02:00CET

Aragons planteja als grups un acord per condemnar qualsevol atac contra els partits

Aragons planteja als grups un acord per condemnar atacs contra partits
EUROPA PRESS

BARCELONA, 3 abr. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragons, ha plantejat als grups del Parlament impulsar un acord per condemnar els atacs contra qualsevol partit polític a Catalunya.

Durant la sessió de control al Govern del ple del Parlament, en resposta a una pregunta del portaveu de Cs a la Cambra, Carlos Carrizosa, el vicepresident ha fet seva una proposta del director de l'Oficina de Drets Civils i Polítics, Adam Majó, que va plantejar als grups una acció conjunta per condemnar els atacs a la llibertat d'expressió.

Concretament, Majó va demanar que tots condemnessin els "robatoris a les seus de partits polítics, d'entitats, d'institucions públiques i de domicilis particulars" de símbols.

Carrizosa ha adreat una pregunta al conseller d'Interior, Miquel Buch, sobre les accions i atacs que s'han dut a terme contra seus de Cs i li ha retret que "miri cap a una altra banda" quan s'han fet identificacions i quan alguns s'han reivindicat en les xarxes socials per grups com Arran.

"Per qu no s'han produt detencions? Exigim que davant dels radicals violents que defensen, que defensin la societat catalana dels qui fan ús de la violncia per imposar les seves idees", ha clamat el portaveu de Cs.

En comptes de Buch, ha contestat el vicepresident perqu, segons ha recordat, la llibertat d'expressió depn de Vicepresidncia, de la qual forma part l'oficina en qu és titular Majó, i li ha demanat impulsar aquest acord que condemni la violncia contra qualsevol partit polític.

Aragons ha criticat que Cs acusa l'Executiu d'"impulsar la violncia, quan el Govern no només rebutja qualsevol atac violent, sinó que a més els professionals de l'administració pública hi actuen en contra amb contundncia".