Publicat 26/11/2019 11:38:41 +01:00CET

Aragonès parla amb Sánchez per formalitzar una primera reunió

El vicepresidente de la Generalitat, Pere Aragonès
EUROPA PRESS

BARCELONA, 26 Nov. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident del Govern i coordinador general d'ERC, Pere Aragonès, ha intercanviat "alguns missatges" amb el president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, però no una conversa, per formalitzar una primera reunió entre republicans i socialistes per la investidura.

En una entrevista a Rac1 que ha recollit Europa Press, ha explicat que el partit té una comissió negociadora, amb dos diputats al Parlament, que provarà de tancar una primera reunió, i que mantenen tots els canals oberts.

Segons Aragonès, la negociació ha de ser entre governs i considera important que Sánchez reconegui la figura del president de la Generalitat, Quim Torra: "És una irresponsabilitat per part del president espanyol no mantenir la comunicació institucional mínima. Lamentem que Sánchez no hagi volgut fer-ho".

En la taula de negociació, Aragonès ha recalcat que ERC defensarà el referèndum d'autodeterminació i els socialistes han de posar una proposta sobre la taula per resoldre el conflicte català.

En el mateix sentit s'ha pronunciat la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, en una entrevista a Tv3 recollida per Europa Press, que ha instat el PSOE a acudir a la taula de negociació "sense vetos ni condicions, amb un calendari clar i garanties que es compleixin els acords".

A MADRID

"Els toca moure's i no poden continuar pel mateix camí que han seguit durant els darrers temps", ha subratllat Vilalta, que ha precisat que probablement la primera reunió amb el PSOE es farà a Madrid.

"Si Sánchez no es mou, no ens fa por tornar a les urnes", ha advertit Vilalta, que ha rebutjat la possibilitat que la negociació es faci a través de la comissió bilateral Estat-Generalitat.