Publicat 10/9/2020 18:10:48 +02:00CET

Aragonès, al Govern central sobre el rebuig a l'acord del romanent dels ajuntaments: "Així no"

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, en el ple del Parlament. Barcelona, Catalunya, (Espanya), 9 de setembre del 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 10 set. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha criticat el rebuig del Congrés al decret llei que recull l'acord amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) sobre la cessió del romanent dels ajuntaments: "Aquest és el missatge que el Govern espanyol hauria d'entendre: Així no".

En una intervenció en el ple del Parlament d'aquest dijous, Aragonès ha afirmat que "els alcaldes de Catalunya i de la resta d'Espanya s'han plantat i han dit que aquests recursos havien d'estar al servei dels veïns, a la lluita contra la covid-19, a necessitats de promoció econòmica i a garantir els serveis essencials".

Ha fet una crida a tornar a abordar la qüestió dels romanents municipals, "fer-ho bé" i que es puguin utilitzar, com també reformar la llei d'estabilitat pressupostària.

Considera que l'obligació del Govern central és "tornar a posar sobre la taula una normativa que no permeti el segrest dels romanents" sinó que els ajuntaments puguin utilitzar-los en moments de necessitat, sobretot en el context actual de crisi social i econòmica pel coronavirus.

"No té cap mena de sentit que hi hagi diners al banc i que no es puguin tocar. Que torni el reial decret llei al Ministeri d'Hisenda i en presentin un altre, i si hi ha d'haver una segona oportunitat que n'hi hagi, però parlada i consensuada", ha resolt.

Contador