Publicat 24/7/2019 11:08:10 +02:00CET

Aragonès fixa un termini de tres mesos per calcular un SMI de referència a Catalunya

David Zorrakino/Europa Press

BARCELONA, 24 jul. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha fixat un termini de tres mesos perquè el Govern calculi el Salari Mínim Interprofessional (SMI) de referència a Catalunya que vol implementar.

Ho ha dit aquest dimecres en una interpel·lació durant el ple del Parlament, després que la setmana passada proposés establir un SMI de referència a Catalunya.

Ha argumentat que l'augment del SMI que ha aplicat el Govern central és "insuficient a Catalunya perquè el cost de la vida" és més alt que a la resta de l'Estat.

Per això, ha insistit en la necessitat d'augmentar el SMI a través d'un salari mínim de referència a Catalunya i ha defensat que ho farà amb un acord amb les patronals i els sindicats, a diferència del que, segons ell, va fer el Govern espanyol.

"El que no faci l'Estat ho farem nosaltres posant-nos d'acord i ho farem també incorporant-lo a la contractació pública del Govern. Per tant, impulsarem aquest acord: tres mesos per calcular-lo i després la feina per implementar-lo", ha afirmat.