Publicat 28/9/2019 13:03:04 +02:00CET

Aragonès diu que respondran la criminalització "amb el més gran dels somriures"

Els dirigents d'ERC Sergi Sabrià, Marta Vilalta i Pere Aragonès.
EUROPA PRESS

Demana el vot als qui van optar per PSOE i Podem "davant la incapacitat política de l'esquerra espanyola"

   BARCELONA, 28 set. (EUROPA PRESS) -

   El vicepresident de la Generalitat i número tres d'ERC, Pere Aragonès, ha afirmat que davant la criminalització de l'independentisme, respondran "amb el més gran dels somriures", i ha destacat que respondran la sentència pel procés independentista amb una proposta.

   En la seva intervenció al Consell Nacional extraordinari d'ERC aquest dissabte, ha assegurat que el 10 de novembre sortiran a guanyar les eleccions i ha demanat el vot als qui van optar per Podem i PSOE en els anteriors comicis, davant "la incapacitat política d'una esquerra espanyola atrapada en els seus egos".

   "Quan ens volen enfadats en un racó, que ens radicalitzem en les formes, nosaltres els contestarem amb acció política àmplia, transversal", ha afirmat Aragonès, que ha defensat que condemnaran tot tipus de violència, però que no permetran que es criminalitzi a l'independentisme.

   Sobre la resposta a la sentència, ha defensat que ERC parla de proposta "de seguir avançant, de crear àmplies majories" i d'enfortir les institucions, ja que segons ell la seva formació està preparada, no per assumir càrrecs i cadires, sinó responsabilitats.

   Ha reclamat que no es banalitzi el terrorisme en seu parlamentària, i ha criticat la falta de divisió de poders a Espanya, ja que van ser "un fiscal i la portaveu del Govern (Isabel Celaá)" els qui van anunciar quan es faria pública la sentència per l'1-O.

PRESUMPCIÓ D'INNOCÈNCIA

   També ha defensat el dret a la presumpció d'innocència i el dret a saber, enfront de l'intent de "construir relats amb informació a comptagotes, que no es pot contrastar", en referència a la investigació de set membres dels CDR acusador per l'Audiència Nacional de terrorisme.

   Aragonès ha afirmat que les properes setmanes seran decisives, i que "davant els intents d'aguditzar el conflicte", Catalunya ha de seguir treballant per la democràcia i el dret a l'autodeterminació, com a eina no per canviar banderes sinó per generar drets i oportunitats, en les seves paraules.

   Ha defensat que és el moment de reprendre el crit 'Som gent de pau': "No tolerarem que es criminalitzi l'independentisme. L'única violència que hi ha hagut és la de l'1-O de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional", ha exclamat entre aplaudiments dels militants.

"ATURAR L'EXTREMA DRETA"

   De cara a les eleccions generals del 10 de novembre, Aragonès ha subratllat que el seu partit és l'únic "disposat a parar no només a l'extrema dreta política, sinó a la judicial i mediàtica".

   "Ens dirigim als votants del PSOE i Podem, que la seva opció és ERC: l'única manera de tenir polítiques d'esquerres és una república catalana", ha insistit, i ha afegit que ERC no tem a les urnes, que són el seu instrument i per això guanyaran.