Publicat 15/5/2020 9:56:54 +02:00CET

Aragonès diu que Nissan no decidirà si tanca la planta de Barcelona fins al 28 de maig

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 15 maig (EUROPA PRESS) -

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha afirmat aquest divendres que Nissan encara no ha decidit si tancarà la planta de Barcelona i ha indicat que aquesta decisió es prendrà el 28 de maig.

"Estem en contacte amb l'empresa i les organitzacions sindicals. L'empresa ens diu que no hi ha una decisió presa i que aquesta es prendrà el 28 de maig", ha dit Aragonès en una entrevista de Ràdio 4 recollida per Europa Press, en la qual ha indicat que les informacions publicades sobre aquest tema són conjectures.

El dijous, el diari japonès 'Nikkei' va avançar que Nissan tancarà la seva fàbrica de Barcelona i traslladarà la seva producció a diferents plantes de Renault, un moviment que s'emmarcaria en un pla de reorganització de la firma a causa de la pandèmia del coronavirus i que podria incloure la reducció d'un 20% de la seva capacitat productiva a Europa fins al 2023.

Aragonès ha assegurat que des de la Generalitat s'està fent "tot el possible" per mantenir la producció de la planta, i ha recordat la inversió en la nova planta de pintures, per la qual el Govern va signar un conveni per a un préstec finançat amb subvenció dels interessos per la part seva.

"De moment no hi ha res tancat, però no ens podem confiar", ha admès Aragonès, que ha destacat que la planta de Nissan a Barcelona és una de les peces més importants del sector de l'automoció a Catalunya i per això aquesta situació genera preocupació dins de la Generalitat.

Precisament aquest divendres, el conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Chakir El Homrani, mantindrà una reunió telemàtica amb els representants dels treballadors de Nissan a les 16.30 hores en la qual s'abordarà aquesta situació, han explicat a Europa Press fonts de la conselleria.

Contador