Publicat 1/4/2019 10:52:47 +02:00CET

Aragons diu que a Iceta "se li va escapar" que un referndum és la solució per a Catalunya

Aragons vincula el control estatal dels comptes catalans a la "ideologia" de
@MATICATRADIO

BARCELONA, 1 abr. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident i conseller d'Economia de la Generalitat, Pere Aragons, diu que al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, "se li va escapar" el que els socialistes saben, que l'única solució possible per al procés sobiranista és passar per les urnes.

En una entrevista aquest dilluns a Catalunya Rdio recollida per Europa Press, ha dit que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, sap que l'única via és una "solució validada democrticament pels ciutadans de Catalunya".

Sobre Iceta, ha dit que "se li va escapar perqu ho saben perfectament", perqu si hi ha una majoria clara a favor de la independncia a Catalunya no tindran cap més remei que abordar la qüestió amb una solució democrtica, ha dit.

En aquest sentit, ha lamentat que el Govern de Sánchez trenqués el dileg amb la Generalitat, cosa que ha atribut al fet que els "penalitza" electoralment i el president se sentia feble per afrontar-lo.

Ha adms que des que es va trencar el dileg no hi ha hagut més intercanvi de missatges entre membres de La Moncloa i de la Generalitat, "més enll d'algun missatge ocasional de tipus personal".

FINANAMENT

Aragons també ha criticat que la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, "fa de Montoro" en posar excuses per no actualitzar les bestretes de finanament de les comunitats autnomes.

En aquest sentit, ha dit que ja s'ha fet altres vegades en les quals el Govern central ha estat en prrroga pressupostria, com durant els darrers mesos de l'Executiu de Felipe González el 1996: "Si ho va fer Pedro Solbes, María Jesús Montero pot fer-ho perfectament".