Aragonès, disposat a comparèixer al Parlament per explicar les retallades en despesa pública

Publicat 12/8/2019 18:27:54CET
David Zorrakino/Europa Press

BARCELONA, 12 ago. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident i conseller d'Economia de la Generalitat, Pere Aragonès, s'ha mostrat disposat a comparèixer al Parlament per explicar la retallada de la despesa del sector públic que va ordenar dijous passat.

"Disposat a comparèixer per explicar les conseqüències de l'asfíxia econòmica del Govern espanyol contra Catalunya", ha expressat aquest dilluns en una anotació a Twitter recollida per Europa Press.

Fonts dels comuns van explicar a Europa Press divendres passat que tenien la intenció de registrar la petició de compareixença a la Diputació Permanent de la Cambra catalana, cosa que han fet aquest dilluns en una sol·licitud conjunta amb la CUP.

La Diputació Permanent és l'òrgan que substitueix el Parlament entre els períodes de sessions, per la qual cosa el vicepresident hi hauria de comparèixer abans del 16 d'agost, perquè l'òrgan està operatiu fins al 15.

El president del Parlament és l'encarregat de convocar la Diputació permanent i ho fa a iniciativa pròpia o bé a petició de dos grups parlamentaris o d'una cinquena part dels seus membres; en haver-ho sol·licitat els comuns i la CUP haurà de reunir-se per abordar la sol·licitud de compareixença.

ELS COMUNS I LA CUP

Aquestes fonts dels comuns defensen que Catalunya estaria en una situació pressupostària millor si s'haguessin aprovat els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) que havien pactat el PSOE i Unides Podem, i que ERC i JxCat van rebutjar, i van exigir a Aragonès deixar de retallar amb traïdoria i "treballar en una proposta valenta".

"El Govern ens tindrà al seu costat per negociar un nou sistema de finançament, per pressionar contra el sostre de despesa o per exigir les inversions justes per a Catalunya. Però no pot deixar de banda la seva responsabilitat", i esperen que aquesta retallada no afecti cap consorci de la Generalitat, com el d'habitatge.

En un comunicat la CUP ha explicat aquest dilluns que demanen que Aragonès doni explicacions "sobre la retallada pressupostària del 6% en tots els departaments públics de la Generalitat i les possibles afectacions d'aquests".