Publicat 11/01/2024 18:31

Aragons destaca la "perseverana" de la Drogueria Rovira de Barcelona, Premi Nacional de Comer

El president del Govern, Pere Aragons, amb els establiments guardonats
EUROPA PRESS

Torrent assenyala l'impacte en la productivitat dels valors del comer de proximitat

BARCELONA, 11 gen. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Pere Aragons, ha destacat "la perseverana i la capacitat d'innovació constant" de la Drogueria Rovira de Barcelona, guardonada amb el Premi Nacional de Comer 2022.

En l'acte de lliurament del guardó celebrat aquest dijous a Barcelona, en el qual també ha participat el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, Aragons ha assegurat que aquestes són "les millors característiques del comer de proximitat" de Catalunya, juntament amb l'especialització i el servei al client.

El president de la Generalitat ha defensat que aquesta activitat "té un valor que va més enll" de l'econmic i que --en les seves paraules-- genera cohesió social i proporciona vida, per la qual cosa ha manifestat el compromís del Govern d'enfortir-lo.

El propietari de la Drogueria Rovira, Ramon Segarra, ha definit el comer de proximitat com "un exemple de gestió, sacrifici i treball continuat durant generacions".

GUARDONS

Els Premis Nacionals de Comer també han reconegut a títol pstum el propietari del bar Pinotxo, Joan Bayén (Juanito), per ser "el personatge més icnic del també icnic Mercat de la Boqueria" i el Mercat del Llibre Dominical de Sant Antoni per fusionar la tradició dels mercats i la literria.

La Mariposa Negra Bar de Barcelona ha estat destacat com el local més innovador; l'establiment Suela-Rpid de Mollerussa (Lleida), com el més sostenible, i l'actuació 'Vic Shopping Mazazine' (VSM) de Vic Comer (Barcelona), amb el premi a la iniciativa collectiva.

En el mateix acte, Aragons i Torrent han lliurat els Premis Nacionals d'Establiments Centenaris, que han guardonat set establiments amb més de 150 anys d'histria i 21 que han arribat al segle, entre els quals els mercats municipals barcelonins Mercat del Clot i de Sant Gervasi.

LA TECNOLOGIA, UN "ALIAT"

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha cridat a fer que les disrupcions tecnolgiques siguin un aliat i no pas un enemic per preservar el "model catal de comer", que a parer seu genera prosperitat econmica i configura un paisatge urb i hum.

Ha vinculat els principis i valors que veu en el comer catal --com la sostenibilitat, l'adaptabilitat i la innovació-- amb la productivitat: "La ciutadania reclama de nosaltres aquests elements inseparables, que són importantíssims per construir la societat del futur que volem".

Torrent ha xifrat en uns 80.000 els establiments de proximitat a Catalunya, que compten amb uns 500.000 treballadors.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés