Aragonès demana suport als alcaldes per aconseguir "un referèndum reconegut"

Publicat 26/10/2019 12:46:54CET
Acte de centenars d'alcaldes a la Generalitat contra la sentència del procés independentista, amb el president Quim Torra, el vicepresident Pere Aragonès, el president al Parlament Roger Torrent, Lluís Soler (ACM) Josep Maria Cervera (AMI) el 26/10/2019.
GENERALITAT DE CATALUNYA/JORDI BEDMAR - Archivo

Els demana "fer inevitable" el diàleg i l'autodeterminació

BARCELONA, 26 oct. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat als alcaldes catalans no deixar d'"empènyer" per defensar el dret a l'autodeterminació, la llibertat per als presos sobiranistes i la celebració d'un referèndum reconegut.

Ho ha dit aquest dissabte en un acte de suport als presos sobiranistes a la Generalitat i en rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, al qual també han assistit el president de la Generalitat, Quim Torra; el president del Parlament, Roger Torrent; el president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Lluís Soler, i el president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Cervera.

Aragonès ha assegurat, davant més de 800 alcaldes catalans reunits al Palau de la Generalitat, que la sentència és "injusta" i que votar mai no pot ser considerat delicte, i ha defensat el diàleg i la democràcia per resoldre els problemes polítics.

Ha demanat als alcaldes ajuda per "fer inevitable el diàleg, fer inevitable un referèndum reconegut, fer inevitable la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats", i ha agraït la tasca de cohesió social que al seu parer fan els ajuntaments.

"Actes com el d'avui constaten el desconeixement de determinats polítics de l'Estat de la realitat catalana. Aquest no és un conflicte entre catalans perquè avui hi ha una representació de tota una societat", ha afirmat Aragonès.

"UN SOL POBLE"

També ha destacat que Catalunya ha demostrat "ser un sol poble" en defensar el diàleg com a resolució dels conflictes polítics, els drets i llibertats democràtiques i el dret a decidir el seu futur polític.

Ha assegurat que en aquest acte ha estat representada tota la diversitat i pluralitat de la societat, i ha apel·lat a la unitat per construir un futur compartit: "Sempre junts, forts, cohesionats".

El vicepresident ha recordat l'acte celebrat el 2017 amb alcaldes a la Generalitat en suport als més de 700 alcaldes investigats per l'1-O: "Algun de vosaltres encara arrossegueu les conseqüències d'aquella persecució i això no us ha fet retrocedir ni un sol mil·límetre", i després ha agraït el compromís dels alcaldes i alcaldesses.