"No ho far només el sector productiu, necessita l'acompanyament de l'administració"
BARCELONA, 11 nov. (EUROPA PRESS) -
El president de la Generalitat, Pere Aragons, ha demanat aquest dijous "arribar a un acord" en el qual el sector públic i privat aportin el millor de cadascun perqu Catalunya avanci en la reindustrialització verda i digital.
Ho ha dit aquest dijous en la conferencia 'Reindustrialització verda i digital. Claus d'una reactivació econmica transformadora' organitzada per Barcelona Tribuna a la Casa Seat, en la qual ha reclamat visió i acció transformadora per assolir els objectius marcats.
"I aix no ho podem fer sols, de fet no ho hem de fer sols, el Govern ha d'estar al costat del sector productiu, ha de posar recursos per acompanyar, per només anirem endavant si anem absolutament aliniats", ha sostingut Aragons, que també ha destacat la importncia de no desaprofitar els fons europeus.
Ha recordat que el Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025 té l'objectiu de fer aquest salt endavant en competitivitat utilitzant la sostenibilitat i la digitalització com unes grans palanques de la "necessria transformació de l'ecosistema industrial de Catalunya".
LIDERATGE INDUSTRIAL
Ha dit que aquest procés s'ha de fer recuperant dins i fora de l'economia el lideratge industrial i ha afegit: "Ho hem de fer conjuntament, no ho far només el sector productiu, necessita l'acompanyament de l'administració, no ho far l'administració sola".
Ha defensat que convé apostar per la indústria d'alt valor afegit que crea llocs de treball de qualitat i que estigui absolutament connectada amb la recerca i la innovació i, per tant, veu "imprescindible" fer un salt en la transferncia de coneixement.
"De la mateixa manera entendre que necessitem la internacionalització, el present passa per la digitalització. No es tracta de tenir només un peu al món, sinó d'incorporar la digitalització en tota la cadena de valor, en tot el procés productiu i ha d'arribar a totes les empreses catalanes", ha afegit.
"GRAN BARCELONA"
Cal facilitar l'accés a la digitalització, i ha dit que aquesta digitalització ha de partir del llegat que té Catalunya, i aprofitar el potencial de la "gran Barcelona" com una urbs que competeix amb el mapa global de ciutats del món.
"No es tracta de competir amb altres ciutats i metrpolis perqu només una part se'n pugui beneficiar, sinó veritablement l'xit de la victria és que aquesta prosperitat arribi a tothom", ha afegit.
En aquest sentit, ha sostingut que davant la crisi mundial de xips, que afecta especialment les empreses automobilístiques, convé donar-hi resposta amb apostes com el xip europeu, que segons ell ha de constituir a Barcelona el nucli del disseny i prototipat d'un xip "totalment estratgic per a l'economia europea per guanyar sobirania tecnolgica en l'mbit de la computació".
TALENT I INNOVACIÓ
També ha destacat els canvis que haur d'afrontar la indústria crnia i que, en tota la indústria, Catalunya no ha d'afrontar aquests canvis treballant més barat, sinó sent més innovadors i tenint més eines.
Ha cridat a ser més competitius a través del talent emprenedor perqu segons ell en aquesta lliga no pot competir tothom, sinó els millors: "Confiem en el talent del país".
Per tot aix, ha dit que els pressupostos del 2022 han de permetre donar forma a la "transformació i sacsejada" que necessita Catalunya, sobretot quant a la desigualtats, davant les quals ha cridat a revelar-se.