Publicat 4/2/2020 18:58:55 +01:00CET

Aragonès demana paciència per afrontar la taula de diàleg perquè no tindrà "fruits immediats"

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, en la presentació del llibre 'Pere Aragonès, l'independentisme pragmàtic' de Magda Gregori
EUROPA PRESS - DAVID ZORRAKINO

Defensa reunir-la "tan aviat com sigui possible" tot i que Torra i Sánchez no fixin data aquest dijous

BARCELONA, 4 febr. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat aquest dimarts paciència per afrontar la taula de negociació entre governs, perquè avisa que no tindrà "fruits immediats".

"Voldríem que tingués fruits immediats. Però cal ser realistes i treballarem perquè així sigui, però potser no és així", ha afirmat en la roda de premsa de presentació del llibre 'Pere Aragonès, l'independentisme pragmàtic' (Pòrtic) de la periodista Magda Gregori, que sortirà a la venda aquest dimecres.

Ha sostingut que el diàleg amb l'Estat "costarà molt però val la pena recorre'l", per la qual cosa creu que caldrà ser pacient i explicar honestament a la ciutadania com avança.

"El camí del diàleg no sabem on ens portarà, no som ingenus. Hi ha interessos contraposats i conviccions antagòniques, però estem obligats a provar la via del diàleg i la negociació", ha subratllat.

Sobre si el president del Govern central, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat, Quim Torra, han de fixar una data per encetar la taula de diàleg en la reunió d'aquest dijous, Aragonès ha afirmat que "el més important és que es reuneixi la taula com més aviat millor" i ha restat importància al fet que els dos presidents fixin una data.

A més, el dirigent republicà ha destacat que el text de l'acord d'investidura entre ERC i el PSOE fixa unes garanties "suficients" perquè pugui arrencar la taula de negociació, tot i que ha assenyalat que, si Torra aconsegueix obtenir més garanties en la seva trobada amb Sánchez, seran benvingudes.

"Creiem que amb el que tenim ara podem començar a caminar", ha argumentat, i ha insistit que aquest diàleg ha de servir per traslladar el conflicte català de la via judicial a la via política.

CONSELL DE POLÍTICA FISCAL

Quan li han preguntat si anirà al Consell de Política Fiscal i Financera, ha contestat que encara no té la convocatòria i que haurà de parlar-ho amb el president de la Generalitat, Quim Torra, però ha qüestionat la utilitat d'aquest organisme: "És un òrgan formalment multilateral però que funciona unilateralment".