Publicat 19/10/2019 14:23:56 +02:00CET

Aragonès demana al Govern central que la Policia Nacional actuï com a "policia democràtica"

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, durant una compareixença sense preguntes davant la premsa, després de reunir-se amb el president, Quim Torra, i els alcaldes de Girona, Tarragona i Lleida: Marta Madrenas, Pau Ricomà i Miquel Pueyo.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 19 oct. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat aquest dissabte al Govern espanyol que "faci que la seva policia actuï a Catalunya amb els criteris de proporcionalitat, congruència i oportunitat que han de marcar el comportament de qualsevol policia democràtica".

Ho ha dit a la Generalitat durant una compareixença sense preguntes davant la premsa, després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Quim Torra; els consellers Ester Capella (Justícia), Alba Vergés (Salut) i Meritxell Budó (Presidència), i els alcaldes de Girona, Tarragona i Lleida: Marta Madrenas, Pau Ricomà i Miquel Pueyo.

Aragonès també ha demanat al Govern central que insti la Policia Nacional a aplicar els criteris d'actuació que va reclamar divendres el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, i "que han fixat també els representants del poble de Catalunya al Parlament".

Aragonès, com Torra ha dit després, ha retret al president del Govern central, Pedro Sánchez, no haver-se reunit amb el Govern: "Fa temps que demanem una reunió amb Pedro Sánchez, i ell només envia el ministre de l'Interior".

FRUSTRACIÓ I ENUIG

Al seu judici, "els fets viscuts" a Catalunya són conseqüència dels sentiments de frustració i enuig d'una part important de la població catalana davant la sentència del judici de l'1-O, circumstància que el Govern central comprèn, ha dit.

També ha desitjat una ràpida recuperació dels ferits en els disturbis a Catalunya els cinc últims dies, "entre els quals hi ha periodistes, policies i manifestants", i ha agraït la tasca dels servidors públics que aquests dies han treballat per garantir drets i llibertats.