Publicat 28/8/2020 14:32:02 +02:00CET

Aragonès demana al Govern central que "exerceixi les seves competències" amb el permís per a famílies

El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, aquest divendres abans de visitar el celler Juvé & Camps
GENERALITAT

Si no ho fa, exigeix que les traspassi a la Generalitat

BARCELONA, 28 ago. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha demanat al Executiu central que "exerceixi les seves competències" per establir un permís retribuït per a les famílies que hagin de cuidar a menors malalts de Covid-19 o que s'hagin d'aïllar i, que si no ho fa, les traspassi a la Generalitat.

"El que demanem és que exerceixi les seves competències i, si no són capaços d'exercir-les, si no es veuen amb cor, que les traspassin al Govern", ha exposat Aragonès en el torn de preguntes d'una atenció als mitjans després de visitar el celler Juvé & Camps, a Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona).

Aragonès ha assegurat que el Govern "no deixarà desemparades" a les famílies i trobarà els mecanismes necessaris per protegir-les davant d'aquesta situació.

Sobre què pot fer la Generalitat, en el cas que no ho faci el Govern central, el vicepresident ha sostingut que "estan estudiant" mesures, remarcant que aquestes no podran cobrir tots els aspectes que abasta un permís retribuït.

"La millor solució és que s'afronti un permís retribuït finançat per la Seguretat Social per part del Govern espanyol, és el que dóna més seguretat jurídica i, per tant, és la solució correcta", ha dit.

Preguntat per la tornada a les escoles, el vicepresident ha defensat el protocol per positius previst per la Generalitat, al marge del que s'ha aprovat a nivell estatal: "Catalunya té el seu i l'aplicarà".

"No estem esperant a que vingui el Govern de l'Estat a solucionar-nos la papereta", ha asseverat Aragonès, que ha criticat que la reunió amb les diferents comunitats hagi arribat a la finals d'agost, quan la Generalitat va presentar el seu primer protocol per a la tornada a les aules a principis de juliol.

VEREMA AL PENEDÈS

Aragonès ha fet una valoració positiva de la verema al Penedès d'aquest any, marcat per la crisi del coronavirus i l'afectació del míldiu.

Ha aplaudit el "gran esforç" del sector vitivinícola per garantir una recollida segura, amb mesures com que els treballadors han d'estar localitzables en qualsevol moment i s'han de sotmetre a una revisió mèdica si han estat fora de la comarca.

Contador