Publicat 12/9/2020 14:46:25 +02:00CET

Aragonès demana una "estratègia compartida" entre independentistes si s'inhabilita a Torra

El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Pere Aragonès, compareix en el ple monogràfic sobre la gestió del coronavirus en el Parlament, l'1 de juliol de 2020.
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS - Archivo

Assegura que el Govern està a disposició per a la taula de diàleg: "Jo crec que anem tard"

BARCELONA, 12 set. (EUROPA PRESS) -

El coordinador nacional d'ERC i vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat aquest dissabte una "estratègia compartida" entre les forces independentistes si el Tribunal Suprem (TS) inhabilita al president de la Generalitat, Quim Torra.

A l'acte de presentació del llibre 'Tornarem a vèncer (i com ho farem)' --del president d'ERC, Oriol Junqueras, i la secretària general, Marta Rovira, a Manresa (Barcelona)--, ha afirmat que "la resposta que pugui haver-hi si aquest fet s'acaba produint ha de ser acordada".

"El que no ens perdonaríem nosaltres ni ens perdonaria la ciutadania seria que davant una agressió d'aquesta magnitud, l'independentisme l'acabés gestionant des dels retrets", per la qual cosa ha mostrat la seva predisposició a acordar una resposta.

Així, ha afirmat estar d'acord amb Òmnium i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que aquesta Diada van criticar la divisió entre les forces independentistes: "És necessària aquesta estratègia compartida", ha dit Aragonès.

També ha convingut amb ambdues entitats la importància de "defugir dels simbolismes i que els acords que hi hagi siguin realistes, eficaços i amb capacitat per implementar-se".

"I creiem que seria important evitar que el país estigui en una situació d'interinitat durant sis mesos", per la qual cosa ha subratllat la necessitat que hi hagi eleccions a Catalunya abans d'una possible inhabilitació de Torra.

MESA DE DIÀLEG

En relació a la mesa de diàleg entre la Generalitat i el Govern central, Aragonès ha opinat que l'administració catalana està a disposició: "Jo crec que anem tard, que hauria d'haver estat fa ja molt temps".

"Sabem que el Govern central, davant una taula en la qual anem a plantejar l'autodeterminació i l'amnistia, sempre vindrà arrossegant els peus", i ha opinat que a l'Executiu central no li agrada haver d'afrontar aquesta negociació, en les seves paraules.

Sobre la data exacta de la reunió i els detalls de la delegació, ha explicat que aquests aspectes s'estan treballant actualment.

PROPOSTA D'ERC

Ha defensat la proposta estratègica d'ERC per a la independència, desenvolupada en el llibre 'Tornarem a vèncer (i com ho farem)': "Es basa a forçar grans majories, aconseguir amplis suports dins la ciutadania de Catalunya, enfortir les institucions, i forçar a l'Estat a negociar".

"Aquesta proposta la portarem a tots els costats, a totes les tribunes de tots els parlaments, a totes les taules de negociació i de diàleg que hi hagi, i a totes les mobilitzacions", ha assegurat.

Contador