Publicat 6/2/2019 10:28:16 +01:00CET

Aragons demana que el coordinador del dileg tingui "distncia" i no centrar-se en la denominació

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragons
GOVERN

BARCELONA, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident i conseller d'Economia de la Generalitat, Pere Aragons, ha demanat que el coordinador de la taula de dileg sobre la situació de Catalunya sigui una figura amb "prou distncia" i no tingui interessos directes en el conflicte entre la Generalitat i l'Estat.

En una entrevista aquest dimecres a Ser Catalunya recollida per Europa Press, ha defensat que la seva presncia és necessria en un assumpte que s'ha enquistat, en les seves paraules, i ha demanat no centrar-se en la denominació que es doni a la figura: "Ja trobarem el nom".

Sobre les crítiques al Govern central per acceptar aquesta figura, Aragons ha demanat responsabilitat, encara que ha lamentat que "sempre hi haur un nacionalisme espanyol que voldr que tot descarrili".

Preguntat per les negociacions dels pressupostos, ha dit que en el fons es tracta "de generar estabilitats mútues que permetin avanar en els objectius de cada part".

Per aquest motiu, ha defensat "una negociació política de fons" que serveixi per canviar la política repressiva de les institucions de l'Estat, en les seves paraules.