Publicat 14/2/2019 15:30:14 +01:00CET

Aragonés (CUP) defensa que Junqueras no respongui la Fiscalia i rebutja que la seva estratègia sigui un míting

El diputat de la CUP Vidal Aragonés
EUROPA PRESS

MADRID, 14 febr. (EUROPA PRESS) -

El diputat de la CUP Vidal Aragonés ha defensat que l'exvicepresident del Govern catal Oriol Junqueras hagi rebutjat aquest dijous respondre les preguntes de la Fiscalia i la resta d'acusacions del judici al Tribunal Suprem: "Per a nosaltres no és cap míting sinó una resposta a una acusació que és política i a la qual només es pot donar una resposta política", ha comentat.

A preguntes de la premsa en castell i després en catal als voltants del Suprem, Aragonés ha dit que si altres processats -com ha fet Joaquim Forn-- decideixen respondre el Ministeri Públic "estan en el seu dret".

Segons el dirigent d'ERC, a la Sala penal el que han de fer els processats és "respondre en termes polítics" i que després els advocats recorrin a "defenses tcniques per actuar amb rigor professional". La premsa li ha preguntat si tem que aquesta estratgia perjudiqui Junqueras, a la qual cosa ha contestat: "Si així ho fa, arribat el moment, per a nosaltres no és cap perjudici".

"El paper que compleix el ministeri fiscal és sabut per tothom, no ha actuat quan ens han agredit o apallissat quan l'1 d'octubre estvem fent un referndum", ha afegit Aragonés, que ha criticat que, no obstant aix, la Fiscalia sí que ha actuat contra els dirigents catalans que van promoure la independncia de Catalunya d'una manera "absolutament inquisitorial".

El dirigent de la CUP ha opinat que la intervenció de Junqueras ha acreditat que el moviment independentista és pacífic i que el judici del Suprem s'est celebrant amb una "vulneració permanent dels drets humans".

"Qüestió no menys important", ha afegit, "és que no es permeti que s'expressin en catal". Interpreta la decisió de la presidncia com un "insult". "No se'ns tracta igual, no tenim els mateixos drets lingüístics", s'ha queixat.