Actualitzat 20/4/2020 14:08:03 +00:00 CET

Aragonès considera un error centralitzar competències i demana cooperació

Intervenció del vicepresident Pere Aragonès en el ple del Parlament (ARXIU)
EUROPA PRESS - DAVID ZORRAKINO - Archivo

BARCELONA, 20 abr. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha reclamat aquest dilluns al Govern central que en la fase de desconfinament "no cometi el mateix error de centralització de competències", i ha reclamat cooperació en comptes d'imposició als territoris.

En una entrevista a Telecinco, ha acusat l'executiu de Pedro Sánchez d'afrontar la crisi "sense tenir en compte el coneixement de les comunitats autònomes, que són les que gestionen la sanitat pública, coneixen els proveïdors i s'ocupen de la central de compres", segons un comunicat del departament.

Pel vicepresident, "centralitzar les decisions sense centralitzar el coneixement ha estat un error", i ha assegurat que la Generalitat aposta per un desconfinament gradual, amb ús de tests, treballant amb la població afectada i a través del tractament de dades, equilibrat amb el dret a la intimitat.

Quan li han preguntat per la proposta de reeditar els Pactes de la Moncloa, ha respost: "Si es volen fer uns pactes per sustentar un determinat règim polític, nosaltres exposarem la nostra proposta com a independentistes defensors del dret a l'autodeterminació".

Sobre l'estratègia econòmica del Govern, ha recordat que s'estructura en tres fases: dotar de recursos la resposta a l'emergència, garantir la liquiditat de l'economia, i un pla de reconstrucció econòmica i social, per fer-ho reivindica un gran fons europeu per a la reconstrucció que gestioni la Generalitat.

el més llegit

 1. 1

  Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la parella amb el cotxe en un carrer de Girona

 2. 2

  Detenen a Bordeus l'acusat de matar a punyalades un home aquest dissabte a Lleida

 3. 3

  Instal·len a Mataró una llamborda en record de l'exministre anarquista Joan Peiró davant de l'última casa on va viure

 4. 4

  Tarragona restringirà l'accés a la Part Alta per impedir festes alternatives a les nits per Santa Tecla

 5. 5

  ACTUALIZACIÓ:Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la seva parella amb el cotxe en un carrer de Girona