Publicat 11/4/2019 10:26:21 +02:00CET

Aragons: la composició de les Corts "condicionar" un possible dileg amb el Govern espanyol

Ple en el Parlament de Catalunya
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 11 abr. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragons, ha avisat aquest dijous que la futura composició del Congrés i del Senat que surti de les eleccions generals "condicionar en bona part les possibilitats de dileg" amb el Govern central.

"Nosaltres no ens aixecarem de la taula de dileg. Esperem que el nou Govern que sorgeixi decideixi asseure's per trobar una solució democrtica al conflicte" entre Catalunya i la resta d'Espanya, ha reclamat en una interpellació al Parlament.

Després d'apellar a la necessitat de construir aquest espai de negociació, ha lamentat que el Govern central s'aixequés al febrer de la taula de negociació per "pressions internes en el PSOE i per la pressió externa dels partits nacionalistes de la dreta", en referncia al PP, Cs i Vox.

"La legalitat actual no pot ser el límit del debat polític perqu si fos així no es canviarien mai les lleis", ha recalcat Aragons, que ha cridat primer a fer les propostes polítiques, després a aconseguir consensos i en últim lloc a traduir-los en canvis en l'ordenament jurídic i normatiu.

El també conseller d'Economia ha defensat que són els catalans els que han de decidir el seu futur i no tots els ciutadans d'Espanya.