Publicat 21/8/2019 11:32:18 +02:00CET

Aragonès començarà la ronda de negociacions dels pressupostos a començaments de setembre

El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Pere Aragonès.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 21 ago. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dimecres que engegarà durant la primera setmana de setembre una ronda de contactes amb els grups per aprovar el projecte de pressupostos de la Generalitat del 2020.

En la seva compareixença en la comissió d'Economia i Hisenda per explicar la retallada pressupostària de l'administració catalana, ha fet una crida a la "responsabilitat" del Govern i dels grups per aprovar els comptes de l'any vinent.

Aragonès ha recordat que estan en pròrroga pressupostària perquè no va ser possible aprovar els comptes del 2019, atès que "no es va trobar la majoria necessària" per tramitar-los i aprovar-los.

"Si continua aquesta situació el 2020 serà insostenible per als serveis públics del país, i no ens ho podem permetre", ha advertit.

La compareixença d'Aragonès es fa a petició dels comuns i la CUP --després de conèixer-se la retallada pressupostària--, i el mateix vicepresident, dies enrere, va explicar que estava disposat a acudir a la cambra catalana per donar explicacions.

Malgrat que la retallada pressupostària és de la Generalitat i afecta els seus comptes, el vicepresident va argumentar que es deu a les conseqüències de "l'asfíxia econòmica del Govern espanyol contra Catalunya".