Publicat 22/8/2020 14:25:56 +02:00CET

Aragonès: "Catalunya té totes les característiques per ser potència mundial alimentària"

Els consellers de la Generalitat Pere Aragonès i Teresa Jordà visiten l'empresa Pirinat a Campdevànol (Girona)
@ESQUERRA_ERC

Jordà i Aragonès visiten l'empresa Pirinat a Campdevànol (Girona)

GIRONA, 22 ago. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dissabte que "Catalunya té totes les característiques per ser una potència mundial alimentària".

Ho ha dit en declaracions als mitjans després de visitar les instal·lacions de la nova nau de l'empresa de carn ecològica Pirinat a Campdevànol per conèixer els seus projectes d'innovació i d'expansió, al costat de la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà.

"Tenim producte de qualitat i diversificat, bons productors i elaboradors", encara que veu necessari millorar la capacitat agroalimentària i impulsar les polítiques de reconstrucció pel coronavirus.

Quant a la reconstrucció econòmica i social de Catalunya i al replantejament del model econòmic, ha afirmat que "és molt important l'eix de la indústria alimentària dins de l'àmbit de l'economia per a la vida".

"El Pla de reactivació del Govern inclou una sèrie de mesures en l'àmbit alimentari i de producció agrícola, en l'extensió del reg" i en la internacionalització i la innovació del sector, ha dit.

PIRINAT

Aragonès ha descrit l'empresa Pirinat com "un exemple d'emprenedoria que demostra la potència alimetaria que té Catalunya", i s'ha mostrat satisfet de veure que hi ha empreses joves amb emprenedors.

Ha destacat la importància d'aquestes companyies durant la pitjor fase del coronavirus: "Durant el confinament garantim el proveïment alimentari gràcies a empreses com aquesta, a productors, distribuïdors i comerciants que han seguit fent bé la seva feina".

Contador

el més llegit

 1. 1

  Unes 300 persones fan una cadena humana a Tarragona per denunciar que les mesures sanitàries a l'aula són "insuficients"

 2. 2

  Un treballador de Saint-Gobain: "Tenim poques esperances d'arribar a un acord, l'empresa ens està enganyant i humiliant"

 3. 3

  Un operatiu policial als barris de Rocafonda, El Palau i Cerdanyola de Mataró finalitza amb 81 persones identificades

 4. 4

  Una embarcació ecològica recorre de Portbou a Blanes per recollir microplàstics al mar

 5. 5

  Tres detinguts a L'Hospitalet per vendre marihuana a menors i a no socis d'un club cannàbic