Publicat 28/7/2019 12:43:54CET

Aragonès assegura que Pedro Sánchez "no volia ser investit" i dependre d'ERC

Pere Aragonès. Foto d'arxiu
David Zorrakino/Europa Press

BARCELONA, 28 jul. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que el candidat socialista a la presidència del Govern, Pedro Sánchez, "no volia ser investit, perquè no volia estar condicionat per l'independentisme català i basc i dependre d'ERC".

En una entrevista a l'Ara aquest diumenge recollida per Europa Press, Aragonès ha explicat que el seu partit es va abstenir en la investidura "per obrir una legislatura a favor del diàleg i la negociació", però ha avisat que aquesta postura només té sentit si hi ha pacte amb Podem i que qualsevol altra variable canvia la situació.

Ha opinat que una repetició electoral seria un error: "En el millor dels casos ens deixaria amb el mateix escenari en el qual estem ara", i ha acusat Sánchez d'actuar en funció de les enquestes i incomplir el que va dir en campanya sobre cercar un govern d'esquerres per parar la dreta.

El també conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat ha afirmat que no és el mateix tenir el PP que el PSOE al Govern central: "A diferència del PP, que la seva manera de derrotar-nos era posar-nos a la presó, el PSC ens vol derrotar a les urnes. Això ho hem d'interioritzar".

Ha sostingut que amb l'abstenció ERC volia posar el PSOE davant el mirall del diàleg, "perquè molta gent necessitarà veure que no està disposat a dialogar per fer el pas i donar suport a l'independentisme".