Publicat 04/12/2023 16:00

Aragonès assegura que el Hall Zero és "la llavor" de la creació d'ocupació i les inversions

El president de la Generalitat, Pere Aragonès
LORENA SOPENA - EUROPA PRESS

Collboni assegura que les obres envien un missatge de confiança en l'economia

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 4 des. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha destacat que la col·locació de la primera pedra del nou Hall Zero de Fira de Barcelona al recinte de Gran Via és "la llavor" de la creació d'ocupació i l'impuls d'inversions i projectes empresarials que preveu que facilitarà.

Ho ha dit aquest dilluns durant l'acte, al qual també han estat presents l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), Núria Marín; el director gerent de Fira2000, David Poudevida; el seu president, Josep Maria Vilarrúbia, i el president de Fira de Barcelona, Pau Relat.

També hi han estat presents els consellers Natàlia Mas i Roger Torrent; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret; el president de la Cambra de Barcelona, Josep Santacreu; la diputada presidenta de Serveis Generals de la Diputació de Barcelona, Pilar Díaz, i el director general de l'ISE, Mike Blackman, entre d'altres.

Aragonès ha dit que és el "preludi de nous congressos d'abast mundial que triaran Barcelona en els pròxims anys" i que permetran enfortir l'economia catalana.

"Estem construint no només la Fira del futur, si no l'economia del futur del país, que ha de permetre més llocs de feina i oportunitats de futur", ha afegit.

Ha subratllat que també permetrà captar fires i salons que ara es fan en altres ciutats i d'altres que encara no s'han creat en nous sectors econòmics.

COLLBONI I MARÍN

Collboni ha destacat que aquestes obres envien el missatge que Barcelona i Catalunya creuen en el seu "futur econòmic" i la confiança que tenen les institucions i el sector privat en aquest futur.

"Quan venen els CEO de fires i veuen les obres, pensen que aquesta gent va de debò" ha dit, i ha afegit que aquest creixement no pot ser, en les seves paraules, de qualsevol manera i en qualsevol sector, sinó en els sectors econòmics que creen mes i millors llocs de feina.

Marín ha assegurat que amb l'acte d'aquest dilluns no s'acaba "res", ja que hi ha molts projectes que s'han de desenvolupar i ha destacat la importància de l'ampliació de Fira de Barcelona.

Ha posat l'accent en el treball conjunt entre administracions amb el sector privat, que "ha fet possible" que el projecte tiri endavant.

RELAT, SANTACREU I DÍAZ

Relat ha subratllat la capacitat de Fira de Barcelona de ser un espai amb capacitat de teixir "amplis consensos" polítics i amb una, textualment, profunda lleialtat institucional.

Ha explicat que aquesta ampliació permet a la institució equiparar-se amb els principals recintes firals del món en superfície expositiva.

Santacreu ha assenyalat que Fira de Barcelona vol i ha de créixer "per competir" i tenir un paper destacat a nivell internacional.

Ha celebrat la col·laboració públic-privada en el projecte de Fira2000, que ha dit que ha permès crear "l'època més daurada de Fira de Barcelona".

Díaz, per la seva banda, ha destacat que les obres estan "ampliant un referent de país" i que és un missatge de confiança que fa les administracions i el sector privat.

Ha subratllat que Fira de Barcelona és "una de les palanques, si no la més important" per dinamitzar l'activitat econòmica i potenciar el creixement econòmic de l'economia catalana.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés