Publicat 12/10/2019 12:24:23 +02:00CET

Aragonès afirma que "l'única sentència justa és l'absolució"

Pere Aragonès, coordinador nacional d'ERC, al Consell Nacional del partit.
@ESQUERRA_ERC

Avisa que ha d'haver-hi una resposta als carrers i per part de les institucions

BARCELONA, 12 oct. (EUROPA PRESS) -

El coordinador nacional d'ERC i vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dit aquest dissabte que el judici del Tribunal Suprem contra els líders independentistes és injust i ha defensat que "l'única sentència justa és l'absolució".

En el seu discurs davant el Consell Nacional d'ERC, ha assegurat que "el procediment que s'ha seguit, la presó preventiva i les altres mesures cautelars i provisionals que s'han adoptat són absolutament injustes".

"Una sentència que no sigui l'absolució serà la confirmació que, a l'Estat espanyol, els drets i les llibertats passen a ser sentenciats i que se sentencien, no només els nostres companyes i companys, sinó tota la ciutadania", ha afegit.

Ha avisat que, si hi ha absolució, la societat catalana haurà de plantejar una "oposició activa i una alternativa política".

"Hem d'estar preparats per sortir al carrer, per respondre institucionalment, i per marcar un horitzó clar i nou de treball, d'estratègia compartida i d'objectius amplis per avançar cap a la llibertat i la justícia" a Catalunya.

"NO ENS DECAPITA NINGÚ"

Aragonès ha asseverat que la sentència del Suprem no farà desaparèixer el moviment independentista ni la determinació dels sobiranistes per aconseguir els seus objectius: "Ens han intentat decapitar, però a nosaltres no ens decapita ningú".

Ha defensat la causa de l'independentisme: "No és només autogovernar-nos i decidir sobre els nostres recursos, les nostres lleis i les nostres condicions de vida", i que també és una causa a favor de la democràcia i de les llibertats.

També ha declarat que, en un món on els drets i les llibertats fonamentals estan cada cop més amenaçades, "l'Estat espanyol no pot ser el laboratori d'excepció i de persecució d'idees polítiques".

el més llegit

 1. 1

  Catalunya registra tres brots a Tarragona

 2. 2

  L'Audiència Nacional obre el judici als 3 suposats gihadistes de la cèl·lula que va atemptar a Catalunya

 3. 3

  Dos detinguts per robar en un local d'oci nocturn a Manresa

 4. 4

  Excavacions a Banyoles (Girona) descobreixen un pou amb restes visigòtiques "excepcionals"

 5. 5

  Investiguen com diagnosticar la covid-19 a través de la tos i la veu del pacient