Publicat 17/1/2019 17:32:01 +01:00CET

Aprovada la suspensió de llicncies a la franja litoral de la Costa Brava

Costa Brava
EUROPA PRESS - Archivo

GIRONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

La Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona ha aprovat aquest dijous la suspensió de tramitacions d'instruments de planejament i de gestió, i la concessió de llicncies d'obra nova a tots els terrenys urbans i urbanitzables sense edificar situats a la franja de 500 metres del litoral gironí i situats, principalment, a zones amb pendents superiors al 20%.

Aix es tradueix en qu no es podran tramitar projectes d'urbanització ni de reparcellació, i els ajuntaments tampoc podran atorgar llicncies per iniciar noves edificacions als sectors i terrenys afectats per la suspensió, si bé sí que es podran tramitar reformes i ampliacions de construccions existents i projectes que afectin solars no edificats dins dels teixits urbans histrics, ha informat en un comunicat la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

D'aquesta manera, aquesta moratria, impulsada mentre el Govern treballa en la redacció del Pla Director Urbanístic (PDU) de revisió dels terrenys no sostenibles en l'mbit litoral gironí, no paralitza obres d'urbanització i de construcció que ja estiguin autoritzades als sectors afectats.

Aquest PDU analitzar l'ordenació de tots els terrenys que encara es podrien urbanitzar als 22 municipis de la costa de Girona per que no s'han arribat a desenvolupar, i proposar un nou disseny més sostenible o, si s'escau, els desclassificar directament.

"Es tracta d'una moratria preventiva per evitar que tirin endavant projectes que poden tenir un impacte molt gran al litoral mentre treballem en el PDU", ha afirmat el secretari d'Hbitat Urb i Territori de la Generalitat, Agustí Serra.

El Govern preveu aprovar l'avan d'aquest PDU en les properes setmanes, i en aquest moment s'ampliar la suspensió de tramitacions i llicncies a nous sectors i terrenys més enll d'aquesta franja de 500 metres de la costa: "Amb aquesta primera moratria hem volgut prioritzar la franja més sensible dels 22 municipis del litoral gironí", ha afegit Serra.

SECTORS I TERRENYS AFECTATS

La suspensió aprovada aquest dijous afecta un total de 43 sectors de sl urbanitzable, que sumen més de 270 hectrees de superfície i on es podrien construir més de 3.000 habitatges.

Aquests sectors es reparteixen entre els municipis de Portbou (3), Colera (2), Llan (4), Port de la Selva (12), Cadaqués (9), Begur (4), Palamós (1), Sant Feliu de Guíxols (3) i Tossa de Mar (4).

La moratria també afecta les tramitacions i llicncies en 850 hectrees de sls classificats com a urbans amb les mateixes característiques, com la urbanització de la Cala d'Aiguafreda (Begur) i els terrenys a l'entorn de la urbanització Aigua Xelida (Begur) i al voltant del Far de Sant Sebasti, a Llafranc.