Publicat 17/12/2019 16:51:27 +01:00CET

Apple retira Rewound, l'app que convertia l'iPhone en un iPod

IPOD.
PIXABAY - Archivo

MADRID, 17 des. (Portaltic/EP) -

Apple ha retirat de la plataforma Apple Store l'aplicació Rewound, que convertia els telèfons iPhone en un iPod virtual amb un disseny amb una 'clic wheel' com la del reproductor MP3.

Els desenvolupadors de Rewound han informat que Apple ha decidit eliminar l'aplicació per copiar el disseny de l'iPod, però ha assenyalat que l'app es va dissenyar "específicament per no infringir les marques registrades d'Apple".

Una altra de les raons per les quals Apple ha retirat aquesta aplicació, segons ha detallat Rewound a Medium, és que cobra per les funcions d'Apple Music.

L'app' va créixer de manera exponencial a tot el món, des del Japó fins a la Xina, a l'Iran, a Rússia i la resta de l'Europa Occidental, i fins i tot va arribar al lloc 19 de les llistes d'aplicacions de música dels Estats Units.

"Alguna cosa passava, una cosa màgica... La gent de tot el món redescobria un vell amor, experimentava la seva música d'una manera completament antiga a través d'un reproductor de música programable. Llavors Apple el va matar", ha assenyalat Rewound.

Per això, Rewound ha decidit ara presentar una campanya per "reviure" l'aplicació, i ha començat una campanya per finançar el desenvolupament d'una aplicació web de Rewound per Android i iPhone, tot i que en aquest darrer cas no comptarà amb l'aprovació d'Apple, com han subratllat la companyia.