Publicat 29/4/2019 16:49:42 +02:00CET

Apple elimina del seu App Store aplicacions de control parental per "posar en risc" els menors

Apple ha eliminat del seu App Store certes aplicacions a causa dels seus controls parentals
PIXABAY/CC/STOCKSNAP

MADRID, 29 abr. (Portaltic/EP) -

Apple ha eliminat diverses aplicacions de control parental de la seva botiga d'aplicacions App Store a causa de l'ús de tecnologia invasiva per part de tercers que "posa en risc" la seguretat i la privadesa dels usuaris i dels menors d'edat i els exposa a atacs de 'hackers', segons la companyia.

El diari nord-americ The New York Times publicava dissabte passat que Apple havia eliminat o restringit 11 de les 17 aplicacions de control de pantalla i control parental més populars de l'App Store a causa de les funcions que permetien a pares controlar els dispositius mbils dels seus fills.

A través de la seva pgina web oficial, Apple ha confirmat aquesta mesures i ha explicat que es van aplicar a apps que feien servir una tecnologia "altament invasiva" trucada 'Mobile Device Management' o MDM, que proporciona a un tercer el control i l'accés sobre la informació sensible d'un dispositiu.

Entre aquestes dades sensibles, segons ha destacat la companyia nord-americana, s'inclouen la ubicació de l'usuari, l'ús de l'aplicació, els comptes de correu electrnic, els permisos de cmera i l'historial de navegació.

Aquest tipus de control "posa en risc la privadesa i la seguretat dels usuaris" i suposa "una clara violació de les polítiques de l'App Store" que s'utilitzi en dispositius particulars dels usuaris, declara la companyia.

A més del control que pot exercir un usuari sobre el dispositiu, una investigació d'Apple ha alertat que "els perfils de MDM poden ser utilitzat per 'hackers' per obtenir accés amb propsits maliciosos".

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista