Publicat 11/11/2020 15:45CET

Antifrau lamenta que els sobresous de De Alfonso "menyscaben" l'esforç per guanyar-se la confiança de la ciutadania

El director de l'Oficina Antifrau, Miguel Ángel Gimeno.
PARLAMENT

Gimeno demana al Parlament que adapti la regulació dels salaris després de l'informe de la Sindicatura de Comptes

BARCELONA, 11 nov. (EUROPA PRESS) -

El director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Miguel Ángel Gimeno, ha lamentat aquest dimecres que els complements salarials indeguts que va cobrar l'exdirector Daniel de Alfonso, segons un informe de la Sindicatura de Comptes, "menyscaben" l'esforç de l'ens per guanyar-se la confiança de la ciutadania.

"Són fets passats amb direccions anteriors, però l'Oficina és una. Torna a ressorgir i menyscaba el gran esforç que fem per guanyar-nos la confiança de la ciutadania", ha dit Gimeno durant la seva intervenció per videoconferència en la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament.

"Cada cop que la Sindicatura ha expressat alguna actuació inadequada, hi estiguéssim o no d'acord, el nostre equip, jo, he actuat complint en conseqüència", ha afirmat, i ha recalcat que ell va comparèixer al Tribunal de Comptes per aquests fets quan en va tenir coneixement per reclamar a l'anterior director les quantitats que va cobrar indegudament, i que els actuals alts càrrecs ja no perceben aquests complements.

Ha agraït que els grups parlamentaris valorin la seva gestió en relació amb l'anterior, i ha assenyalat que a l'OAC "estan rebent més denúncies que mai", la qual cosa interpreta com una mostra de confiança cap a la institució.

Gimeno també ha demanat aquest dimecres al Parlament que modifiqui el text que regula les categories professionals i els salaris del personal de l'OAC, per adaptar-lo al que assenyala la Sindicatura de Comptes en el seu últim informe sobre l'entitat.

La Sindicatura va recomanar que els salaris del personal d'Antifrau s'havien de regular amb els Estatuts del reglament i govern interiors del Parlament (ERGI), i arran d'aquest informe, Gimeno ha proposat modificar la regulació d'Antifrau, "mantenint el criteri d'autonomia" de la institució, i afegir alguns aspectes sobre l'estructura retributiva, com l'antiguitat, per equiparar-la als Estatuts de la cambra.

GRUPS PARLAMENTARIS

El diputat Nacho Martín Blanco (Cs) ha agraït a Gimeno que demanés comparèixer per explicar-se després de l'informe de la Sindicatura, i ha ressaltat "el canvi que ha suposat la seva gestió en l'Oficina" des que està en el càrrec.

Ferran Pedret (PSC) ha lamentat que probablement el canvi de la regulació que proposa Antifrau no es podrà aprovar abans d'acabar la legislatura, tot i que ha agraït la compareixença de Gimeno i ha mostrat l'"absoluta necessitat de tancar l'etapa anterior" a l'OAC, i ha ofert la contribució del seu partit perquè recuperi prestigi social.

Marc Parés (CatECP) ha desitjat "veure com l'Oficina Antifrau contribueix a posar llum a la corrupció", i ha expressat preocupació per les contractacions d'urgència que es van fer durant l'estat d'alarma amb mecanismes no habituals.

La diputada Natàlia Sànchez (CUP) ha considerat que el cas d'Antifrau "ha demostrat les designacions polítiques com una perversió que ha portat a la pitjor situació possible, que l'organisme encarregat de perseguir la corrupció sigui el que es posa en qüestió".

Manuel Reyes (PP) ha agraït les explicacions de Gimeno i ha lamentat "que l'òrgan fiscalitzador que ha de vetllar per evitar la corrupció i el frau tingui aquestes ombres, perquè malmet moltíssim la institució", i ha demanat protocols per evitar que es repeteixi una cosa així.

Jordi Orobitg (ERC) ha demanat diferenciar la gestió anterior a la de Gimeno, i s'ha mostrat convençut que "hi ha la percepció política i social generalitzada que aquestes circumstàncies no es tornaran a produir".

Marc Solsona (JxCat) ha valorat que Gimeno acudeixi a la comissió per explicar la seva gestió al capdavant d'Antifrau "i instal·lar aquesta manera d'actuar diferenciada de l'anterior mandat, molt marcada per la conducta fraudulenta de l'anterior director".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés