Publicat 11/12/2019 19:43:03 +01:00CET

Andorra i la UE analitzaran 21 dels annexos del cabal per l'Acord d'Associació

El secretari d'Estat d'Assumptes Europeus, Ladry Riba, durant una de les reunions públiques organitzades per explicar les negociacions.
SFG - Archivo

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 11 des. (EUROPA PRESS) -

El secretari d'Estat d'Aasuntos Europeus del Govern d'Andorra, Landry Riba, i la Missió d'Andorra davant l'Unió Europa (UE) han acordat una agenda de negociació de l'Acord d'Associació per l'any 2020 que preveu l'anàlisi de 21 dels 25 annexos del cabal comunitari, segons ha informat l'executiu andorrà en un comunicat posterior a la celebració del Consell de Ministres.

Riba ha informat al Consell de Ministres d'aquest dimecres de la reunió en què es va acordar el calendari de sessions pel 2020 i es va assignar a cada sessió un contingut predeterminat, de manera que els tècnics andorrans "distribuiran les tasques de preparació dels documents de posició entre els referents andorrans de cada matèria", informa el comunicat.

Així, es preveuen sessions de treball entre el 3 i el 6 de febrer, el 23 i el 27 de març, del 8 a el 11 de juny, a més de sessions amb dates a determinar per als mesos de setembre i desembre.

"Els negociadors europeus estudiaran organitzar una missió tècnica específica addicional sobre la lliure circulació de persones (LCP), una vegada la delegació andorrana hagi tramitat el primer document de posició" sobre aquest tema, segons explica la nota de premsa.

Els annexos en què s'analitzarà el cabal de la UE seran relatius a aspectes sanitaris, agricultura i transports; els relatius a audiovisuals, telecomunicacions i protecció de drets; els d'energia, medi ambient, estadística, duanes, seguretat social, llibertat d'establiments, serveis en general, propietat intel·lectual, protecció al consumidor i diferents aspectes del comerç; certificacions, contractació pública o serveis postals, "així com la sessió especial comentada sobre LCP", detalla el comunicat.

D'aquesta manera, la Secretaria d'Estat d'Assumptes Europeus coordinarà els treballs de preparació dels documents de posició necessaris a la presentació de la posició inicial d'Andorra per a cadascun dels annexos.

Això es farà "identificant les adaptacions necessàries per poder complir amb els preceptes previstos en les normes de la UE, tenint en compte les especificitats d'Andorra", assegura la nota emesa per l'executiu.

Així mateix, la Secretaria d'Estat també informarà dels referents de cada departament i entitats públiques relacionades amb els continguts dels diferents annexos de les dates en les quals "haurà de reservar la possibilitat de formar part de la delegació negociadora i viatjar a Brussel·les per poder defensar els documents de posició", conclou el Govern.