Andorra Turisme atribueix al mal temps el descens de l'1,3% de turistes aquest hivern

Actualitzat 13/6/2019 19:37:19 CET
Andorra Turisme atribueix al mal temps el descens de el 1, 3% de turistes aquest hivern
EUROPA PRESS - Archivo

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 13 juny (EUROPA PRESS) -

Andorra va rebre durant la passada temporada d'hivern 1.495.528 turistes, un 1,3% menys que l'any anterior i una xifra similar a la de fa dos anys, ha explicat aquest dijous el gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku.

Durant la presentació del balanç de la campanya hivernal, Budzaku ha reconegut que no s'han aconseguit les previsions de créixer un 2,1% en turistes, i ho ha atribuït a les condicions meteorològiques adverses de la temporada, marcada per l'absència de neu.

Per nacionalitats, els espanyols van caure un 2,6%, mentre que els francesos van augmentar un 5,2% i les altres nacionalitats un 0,6%.

Pel que fa a les pernoctacións, van caure un 4,2% quan les previsions eren de créixer un 2,1%.

El gerent d'Andorra Turisme ha assegurat que no hi ha "pessimisme" ni "senyals d'alarma" i ha defensat que des del 2012 s'ha crescut més d'un 36% en turistes (uns 400.0000).

Ha afegit que la xifra global de visitants, és a dir si als turistes se li afegeixen les persones que vénen i marxen d'Andorra el mateix dia, suma 3,4 milions de persones, un 1,3% més que l'hivern anterior.

ACORD AMB VISA

En la presentació també ha participat la nova ministra de Turisme, Verònica Canals, que ha afirmat que l'estratègia d'aquesta legislatura serà apostar per la qualitat, la diversificació de l'oferta i la desestacionalització, és a dir, no dependre tant de la temporada d'hivern.

Per ajustar al màxim l'oferta a les preferències dels visitants, s'està treballant en el projecte del Big Data, ha explicat Canals, que consisteix a "rastrejar" els telèfons mòbils per conèixer els gustos i comportament dels turistes quan estan al territori andorrà.

A més, la ministra ha informat que s'ha arribat a un acord amb Visa perquè aquesta proporcioni informació sobre les targetes de crèdit: en què gasten i quant gasten a Andorra.

Finalment, Canals ha assegurat que la proposta estrella dels últims anys per atreure visitants a l'estiu, el Cirque du Soleil, se sotmetrà a estudi i la seva continuïtat dependrà de l'afluència a les representacions que tindran lloc tot aquest mes de juliol.