Publicat 09/11/2020 20:43CET

Andorra treballa per establir nous ERTO per al primer semestre del 2021

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.
S.F.G.A / JAVILADOT

El Govern destina 29 milions a prestacions d'ERTO des de l'inici de la pandèmia

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 9 nov. (EUROPA PRESS) -

El Govern d'Andorra treballa amb els grups parlamentaris en el text d'una llei per establir nous ERTE per al primer semestre del 2021, segons ha explicat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, aquest dilluns en roda de premsa.

La futura llei respon a la necessitat d'ampliar les mesures per pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia de Covid-19, vistes les mesures preses tant per Andorra com pels dos països veïns que afecten l'activitat econòmica.

El Govern vol que els nous ERTO, o Suspensions Temporals del Contracte de Treball --com es diuen a Andorra-- tinguin vigència fins al 30 de juny de l'any que ve, segons ha avançat Gallardo.

La nova llei es preveu que sigui aprovada amb temps suficient perquè entri en vigor l'1 de gener del 2021: els suports dels grups parlamentaris que configuren la majoria ja són suficients per aprovar-la, tot i que es treballa per ampliar la base del consens.

Els actuals ERTE tenen vigència fins al 31 de desembre i en aquests moments s'acullen a una Suspensió Temporal del Contracte de Treball 2.482 treballadors, 1.167 d'ells per reducció de la jornada laboral i la resta amb una suspensió total.

29 MILIONS DES DE L'INICI

Des de l'inici de la pandèmia de SARS-CoV-2 s'han concedit un total de 38.071 prestacions relacionades amb les Suspensions Temporals del Contracte de Treball, 31.327 dirigides assalariats i 6.744 per a treballadors per compte propi o autònoms.

En total, el Govern ha destinat prop de 29 milions d'euros a aquestes prestacions des de l'inici de la pandèmia: 25,4 milions corresponen a prestacions directes per als assalariats o treballadors per compte propi, i 3,3 milions més per a satisfer la part patronal de la cotització a la Caixa Andorrana de Seguretat Social.

AMPLIACIÓ DEL SERVEI D'URGÈNCIES

D'altra banda, el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) ha començat el projecte d'ampliació del servei d'urgències de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, que permetrà augmentar-ne l'espai un 30%.

El projecte s'emmarca en les adaptacions previstes per donar resposta a les necessitats derivades de la pandèmia de Covid-19, i segons ha manifestat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, també permetrà "donar més seguretat" als pacients, amb circuits diferenciats.

LA SITUACIÓ EPIDEMIOLÒGICA

Andorra té aquest dilluns 1.030 casos actius de Covid-19 i acumula un total de 5.383 afectats des de l'inici de la pandèmia; les defuncions totals es mantenen en 75 i fins a 4.332 persones han superat la malaltia.

Martínez Benazet ha afirmat que la taxa de reproducció del coronavirus ha augmentat fins l'1 però malgrat això el país va "ben" encaminat, ha manifestat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés