Publicat 26/6/2019 20:19:20 +02:00CET

Andorra tindrà una nova seu judicial en la primera meitat del 2020

El ministre Portaveu andorrà, Èric Jover
SFG

El Govern considera que la Cambra ha de continuar liderant el projecte de l'aeroport

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 26 juny (EUROPA PRESS) -

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres l'adjudicació de la fase dos de la construcció de la nova Seu de la Justícia, a Andorra la Vella, la darera baula abans que pugui entrar en funcionament durant la primera meitat del 2020, ha informat en roda de premsa el ministre portaveu, Èric Jover.

El nou edifici, que ha costat més de 20 milions d'euros, tindrà sis plantes, 15.000 metres quadrats de superfície i albergarà tots els estaments judicials, també el Tribunal Superior.

Aquesta fase dos, ha explicat Jover, s'ha adjudicat per 2,5 milions i servirà per proveir l'edifici de tots els elements relacionats amb la seguretat, la vigilància, el control i l'enregistrament dels judicis.

Precisament, l'enregistrament dels judicis és una mesura inclosa en la nova Llei del Codi de procediment civil que el Parlament andorrà va aprovar el passat mes d'octubre, juntament amb altres mesures tecnològiques per agilitar el sistema judicial actual.

En aquest sentit, el Consell de Ministres també ha aprovat aquest dimecres que la llei no entri en vigor de manera definitiva fins a l'1 de gener del 2021, quan la nova seu ja estigui operativa, i per donar més garanties a totes les persones implicades en el sistema.

L'edifici actual, també a Andorra la Vella, està obsolet i s'ha quedat petit com a seu judicial.

PROJECTE D'AEROPORT

També durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Jover ha manifestat que és la Cambra de comerç qui ha de continuar encapçalant el projecte per instal·lar un aeroport internacional al país.

"És interessant que lideri les diferents etapes", ha afirmat el ministre portaveu, però sempre amb la supervisió dels ministeris implicats, perquè vagin controlant els informes i validant-los, ha indicat.

L'entitat ja compta amb estudis de viabilitat a nivell d'ubicació i infraestructura, però falten encara els informes mediambientals.

Jover ha recordat que també cal avaluar bé el tema econòmic: s'estima que la infraestructura, a Grau Roig, costaria més de 500 milions d'euros.