Publicat 27/12/2018 19:41:24CET

Andorra supera per primera vegada els tres milions de turistes anuals

SFG

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA) 27 (EUROPA PRESS)

Andorra ha superat per primera vegada el llindar dels tres milions de turistes anuals i ha pràcticament arribat als nou milions de pernoctació, en el període comprès entre desembre del 2017 i novembre del 2018.

Són les millors xifres des que el 2007 el Departament d'Estadística comencés a recopilar dades, ha destacat el ministre de Turisme, Francesc Camp, en roda de premsa aquest dijous.

El 2012 el país va rebre 2,2 milions de turistes i des de llavors acumula sis anys de creixement.

Segons Camp, són xifres que, en bona part, s'han aconseguit per l'increment del turisme a l'estiu, on fa ja dos anys que se supera el milió de persones.

L'estada mitjana dels turistes també creix, lleugerament, fins a situar-se en les 2,93 nits per persona; per nacionalitats destaca d'aquest 2018 l'increment dels turistes francesos, un 4%, mentre que els espanyols han crescut un 1,6%.

Les altres nacionalitats també augmenten, un 3,4%, i en aquesta categoria Camp ha celebrat la recuperació del turisme rus després d'uns anys negatius.

8,3 MILIONS DE VISITANTS

Pel que fa al nombre total de visitants anuals, on es tenen en compte també els excursionistes --les persones que vénen a Andorra i se'n van el mateix dia--, s'arriba als 8,3 milions.

S'acumulen ja quatre anys consecutius d'augment, encara que aquest 2018 l'increment ha estat únicament del 0,7%.

Camp ha volgut destacar que fa deu anys els turistes i excursionistes tenien el mateix pes en el global del turisme -sumant entrades d'excursionistes i pernoctació de turistes--, mentre que en l'actualitat els segons representen el 63% del total.

Incrementar la xifra de les persones que dormen a Andorra era un dels objectius de l'actual ministeri de Turisme, ja que generen un major impacte en l'economia del país.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.