Publicat 6/2/2019 17:49:50 +01:00CET

Andorra reconeix Guaidó com a "president encarregat" de convocar eleccions

El cap de Govern d'Andorra, Toni Martí
SFG - Archivo

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 6 febr. (EUROPA PRESS) -

El Govern d'Andorra ha afirmat aquest dimecres que reconeix Juan Guaidó com a "president encarregat" de convocar eleccions presidencials a Veneuela i s'uneix així al posicionament de la majoria de pasos de la Unió Europea.

En un comunicat, l'Executiu presidit per Antoni Martí afirma que se suma a la "crida per trobar una solució democrtica" per a un país que es troba en una situació de crisi internacional, diu.

Per aquest motiu, considera "imprescindible" que s'engegui un procés polític pacífic perqu el poble veneol pugui decidir el seu futur en unes eleccions presidencials: demana que siguin lliures, transparents i convocades per Guaidó --autoproclamat president en substitució de Nicolás Maduro a finals de gener--.

El Principat --afegeix el Govern-- defensa els "valors de la democrcia, els drets humans i l'estat de dret".

També mostra la seva solidaritat amb tot el poble veneol, al qual desitja que pugui superar la crisi econmica i social en qu est immers.

El Govern afegeix que est pendent de les conclusions de la reunió del Grup Internacional de Contacte sobre Veneuela que tindr lloc aquest dijous a Montevideo (l'Uruguai).

En aquesta reunió participaran vuit pasos de la UE --Espanya, Frana, Alemanya, Itlia, Holanda, Portugal, Sucia i el Regne Unit--, juntament amb cinc llatinoamericans --Bolívia, Costa Rica, l'Equador, Mxic i l'Uruguai--.

La posició del Govern andorr pel que fa a la situació que viu Veneuela es va debatre en una reunió aquest dilluns, per ha fet pública la decisió aquest dimecres.