Publicat 18/11/2019 20:48:13 +01:00CET

Andorra organitza el XI Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, la minsitra de Turisme, Verònica Canals, i el director de Turisme, Sergi Nadal, durant la presentació aquest dilluns a la sala del Consell de Comú de Canillo
EOG

La conferència es celebrarà al març i es centrarà en la innovació i la sostenibilitat

CANILLO (ANDORRA), 18 nov. (EUROPA PRESS) -

Andorra està organitzant del XI Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya, que es celebrarà l'11, 12 i 13 de març de 2020, i s'ha presentat aquest dilluns a la tarda en roda de premsa en Canillo, parròquia amfitriona d'aquesta edició.

La conferència porta per títol 'Moutainlikers: turisme, innovació i sostenibilitat', i abordarà quatre temàtiques: solucions tecnològiques innovadores per al turisme sostenible, la vinculació del consum sostenible amb els recursos i productes locals, el turisme inclusiu i el desenvolupament de destinacions responsables.

El tema del congrés està alineat amb el lema de la Cimera Iberoamericana d'Andorra 2020 --'Innovació per al desenvolupament sostenible - objectiu 2030'--, ja que els dies immediatament anteriors al congrés Andorra serà escenari de la reunió de ministres de Turisme iberoamericans, ha explicat la ministra de Turisme, Verònica Canals.

El congrés, que serà inaugurat pel cap de Govern d'Andorra, Xavier Espot, i pel secretari general de l'Organització Mundial de Turisme (OMT), Zurab Pololikashvili, comptarà amb una trentena de ponents de prestigi internacional.

El Ministeri de Turisme al costat del director científic del congrés, Christopher Hinteregger, i la cap d'Intel·ligència de Mercat i Competitivitat de l'OMT, Sandra Carvao, han confeccionat el programa i seleccionat els ponents.

Canals ha destacat la importància de poder aprendre de les experiències d'altres països en l'àmbit del turisme de neu i de muntanya, que és "primordial per a l'economia i el futur d'Andorra".

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, ha assenyalat que la seva parròquia, l'amfitriona del congrés encara que les conferències se celebrin a Andorra la Vella, "s'enfronta també a aquest nou repte amb moltes guanyes i il·lusió, el desenvolupament futur de la parròquia requereix la màxima atenció per protegir els recursos naturals i créixer de manera sostenible".

REPRESENTANTS ESTRANGERS

Un dels objectius que s'han marcat és superar els 350 participants de l'última edició en 2018, i, especialment, aconseguir una major representació dels professionals estrangers, ha exposat el director de Turisme del Govern d'Andorra, Sergi Nadal.

En edicions anteriors s'ha comptat amb representació, entre ponents i assistents, de més de 30 països diferents: Andorra, Espanya i França els més representats, encara que també hi ha hagut representants de diferents països europeus, així com algun asiàtic i americans.

Canals ha explicat que en una ocasió es van interessar pel Congrés uns professors de la Universitat estatal de Colorado, dels Estats Units, amb la qual després s'ha arribat a un acord per a l'intercanvi d'alumnes.

Així, un dels alumnes del màster sobre les estacions d'esquí i camps de neu de la universitat nord-americana ha agafant experiències a Andorra i un estudiant del Principat també ha viatjat als Estats Units.